duminică , 15 decembrie 2019
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Iohannis şi Dăncilă într-o finală nu neapărat dezechilibrată

Iohannis şi Dăncilă într-o finală nu neapărat dezechilibrată

Spre mulţumirea, am spune chiar uşurarea nedisimulată a majorităţii românilor, suprasaturată de circul politic, alegerile prezidenţiale se apropie cu paşi mari de punctul terminus, după un prim tur care n-a adus cine ştie ce surprize, exceptând poate ecartul mare dintre locurile doi şi trei. Au fost paisprezece candidaţi pentru cele două locuri din finală dar numărul mare nu a suplinit defel deficitul calitate al majorităţii concurenţilor. În fapt, unul dintre finalişti , în persoana actualului preşedinte Klaus Iohannis, fiind cu mult înainte recunoscut de toată lumea, concurenţa reală a fost de 13 pe loc, mai ceva ca pe vremuri, la admiterea la medicină. Chiar şi aşa lupta s-a dat în doi, cu influenţe indiscutabile din partea unor “organizaţii” extrem de interesate. Restul candidaţilor, cu excepţia a una sau două “pete de culoare”, numind aici politicianul parcă nepământean Theodor Paleologu şi actorul Mircea Diaconu, n-a fost decât balast şi ca argument avem procentajele mai mult decât jenante.

Avem aşadar o finală în care Klaus Iohannis – preşedintele în exerciţiu, porneşte favorit, cu un avans considerabil, greu de surmontat. Pe post de challenger, încrezătoare în propria şansă, Viorica Dăncilă – candidatul PSD, un partid încă mult mai puternic decât şi-ar dori unii.

Slăbuţ, luând ca reper europarlamentarele, scorul obţinut de Dan Barna – candidatul Alianţei USR-PLUS, afectat de scandalul pe tema finanţărilor europene dar şi de prestaţia electorală destul de palidă. N-au dezamăgit în schimb Mircea Diaconu şi nici Theodor Paleologu în timp ce  Kelemen Hunor n-a reuşit să facă scorul partidului. Restul candidaţilor, prin prisma rezultatelor obţinute, nu merită nici măcar efortul de a mai fi pomeniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *