sâmbătă , 4 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Iohannis şi Dăncilă într-o finală nu neapărat dezechilibrată

Iohannis şi Dăncilă într-o finală nu neapărat dezechilibrată

Spre mulţumirea, am spune chiar uşurarea nedisimulată a majorităţii românilor, suprasaturată de circul politic, alegerile prezidenţiale se apropie cu paşi mari de punctul terminus, după un prim tur care n-a adus cine ştie ce surprize, exceptând poate ecartul mare dintre locurile doi şi trei. Au fost paisprezece candidaţi pentru cele două locuri din finală dar numărul mare nu a suplinit defel deficitul calitate al majorităţii concurenţilor. În fapt, unul dintre finalişti , în persoana actualului preşedinte Klaus Iohannis, fiind cu mult înainte recunoscut de toată lumea, concurenţa reală a fost de 13 pe loc, mai ceva ca pe vremuri, la admiterea la medicină. Chiar şi aşa lupta s-a dat în doi, cu influenţe indiscutabile din partea unor “organizaţii” extrem de interesate. Restul candidaţilor, cu excepţia a una sau două “pete de culoare”, numind aici politicianul parcă nepământean Theodor Paleologu şi actorul Mircea Diaconu, n-a fost decât balast şi ca argument avem procentajele mai mult decât jenante.

Avem aşadar o finală în care Klaus Iohannis – preşedintele în exerciţiu, porneşte favorit, cu un avans considerabil, greu de surmontat. Pe post de challenger, încrezătoare în propria şansă, Viorica Dăncilă – candidatul PSD, un partid încă mult mai puternic decât şi-ar dori unii.

Slăbuţ, luând ca reper europarlamentarele, scorul obţinut de Dan Barna – candidatul Alianţei USR-PLUS, afectat de scandalul pe tema finanţărilor europene dar şi de prestaţia electorală destul de palidă. N-au dezamăgit în schimb Mircea Diaconu şi nici Theodor Paleologu în timp ce  Kelemen Hunor n-a reuşit să facă scorul partidului. Restul candidaţilor, prin prisma rezultatelor obţinute, nu merită nici măcar efortul de a mai fi pomeniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *