duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / POLITIC / Ionuț Lăscaie, directorul Centrului Județean de Cultură, favorit pentru câștigarea Primăriei Lungulețu

Ionuț Lăscaie, directorul Centrului Județean de Cultură, favorit pentru câștigarea Primăriei Lungulețu

Directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuț Lăscaie a participat astăzi la prima conferință de presă în calitate (și) de candidat oficial al Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al Comunei Lungulețu. Bun vorbitor, fără trac, Lăscaie a avut un discurs coerent, din care am înțeles că știe ce are de făcut dar și că este dispus “să pună osul la bătaie”, să nu lase fără replică nici măcar acele atacuri care îl vizează fie și indirect.

Ionuţ Lăscaie a prezentat  decizia  de a candida pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu ca un pas firesc după retragerea benevolă a actualului edil, colegul de partid Ion Vlad, despre care a avut numai cuvinte de laudă și pe care l-a nominalizat ca membru al echipei cu care vrea să își ducă proiectele la bun sfârșit. A enumerat aici  extinderea reţelei de gaze naturale în toată comuna, până la cea din urmă gospodărie,  finalizarea  reţelei  de canalizare, dar și un proiect care poate aduce și mai multă bunăstare la Lungulețu. Dat fiind specificul localității, în care actvitatea economică de bază a rămas  agricultura, în special cultivarea  verzei de toamnă şi  cartofului timpuriu,  Ionuţ Lăscaie a gândit și are în pregătire un proiect extrem de ambițios, de  realizare a unui sistem de irigaţii modern, eficient, realizabil cu ajutorul fondurilor europene. Complementar , vrea să înființeze  un centru de colectare- sortare legume, astfel încât producătorii să nu îşi mai vândă marfa intermediarilor, pe marginea drumului, și să ajungă să trateze direct cu marile lanțuri de magazine, prin intermediul unei cooperativeagricole   corect gestionată, pe principii moderne. Nu în ultimul rând și-a propus înființarea, la nivelul administraţiei publice locale, a unui  compartiment specializat în elaborarea  şi implementarea proiectelor pe fonduri europene, ca o alternativă viabilă pentru dezvoltarea comunei Lungulețu pe toate palierele: economic, edilitar, social, cultural, educațional ori de sănătate publică. Aspect foarte important, Ionuț Lăscaie a spus că respectivul compartiment va fi inclusiv la dispoziția cetățenilor interesați să acceseze finanțări în calitate de fermieri sau antreprenori, prin acordarea de sprijin logistic și consultanță.

Și pentru că am arătat de la bun început că omul politic Ionuț Lăscaie nu își lasă datoriile neplătite, consemnăm aici și replica pe care a dat-o  muzicianului Felix Goldbach, pe un ton civilizat, din care n-au lipsit însă notele ironice.

A răspuns astfel analizei critice  pe care profesorul universitar Felix Goldbach, în noua calitate de membru PRO România, a făcut-o asupra activității culturale dâmboviţene, fără să-i menajeje pe cei care manageriază acest domeniu. Iar dacă  Felix Goldbach a dat de înțeles că ar mai fi  multe de făcut în judeţul Dâmboviţa pe palierul   cultural-artistic, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa a venit cu un punct de vedere diametral opus, cu date exacte despre multitudinea de programe, proiecte și evenimente pe care instituția pe care o conduce le organizează. A vorbit de festivalurile de tradiție care acoperă o mare varietate de genuri muzicale, despre taberele de creație, expozițiile ori concursurile renumite dincolo de granițele județului și care au crescut de la un an la altul, de multe ori în ciuda  constrângerilor bugetare.

Ca o concluzie, Ionuț Lăscaie pleacă din start ca favorit la funcția de primar al comunei Lungulețu. Deși tânăr, este un om politic experimentat , este hotărât iar experiența dobândită ca manager al Centrului Județean de Cultură reprezintă un atuu foarte important în lupta electorală în care s-a angajat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *