miercuri , 19 iunie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / ISĂRESCU DĂ CU TIFLA COMISIEI PARLAMENTARE

ISĂRESCU DĂ CU TIFLA COMISIEI PARLAMENTARE

       Cum era de aşteptat, reprezentanţii BNR, în speţă guvernatorul Mugur Isărescu, s-au eschivat de  la discuția din Comisia Economică din Senat. În fapt, chiar în ziua stabilită,  purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a susținut că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de Daniel Zamfir, preşedintele comisiei, pe care l-a acuzat pe şleau de dezinformare. Cu lecţia făcută, Suciu a declarat că este nevoie mai întâi de o întâlnire la Ministerul de Finanțe în cadrul Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială, cu completările de rigoare, în sensul că ”BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunuilor în discuție bineînțeles și în Parlament și consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de dl. Zamfir, care să nu plece de la un șir de fake news-uri lansate fără probe”.

       Mergând mai departe pe aceeaşi poziţie de forţă, Suciu a spus că invitația care a venit la BNR este semnată de dl Zamfir în calitate de președinte al Comisiei Economice, iar din partea Comisie Finanțe Bănci este aceeași semnătură, a dlui Zamfir, care nu reprezintă Comisia care ocupă direct de BNR.   În concluzie, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a transmis că,  pană să meargă BNR la vreo Comisie în care să se vorbească de așa-zise abuzuri, ar trebui că răspundă dânsul la acuzația de abuz în serviciu pe care a ridicat-o un senator membru al Comisiei de Finanțe Bănci, anume liberalul Sorin Cîţu, care l-a arătat cu degetul pe Zamfir, că n-a respectat procedurile de convocare. Astfel , între acuzaţiile de manipulare a  ROBOR, chemarea la ordine a două instituţii independente (fiind vorba aici şi de Consiliul Concurenţei), prin lege şi invocarea unor chichiţe procedurale, problemele rămân fără răspuns iar numărul restanţierilor la bănci a depăşit déjà 680000. Oameni doborâţi de datorii şi grijile cotidiene şi cărăra numai bine nu le va aduce implicarea BNR în luptele politice.


          P.S. Cât despre  obraznicia  lui Dan Suciu, fost purtător de cuvânt şi în guvernele conduse de MRU şi Cioloş, este clar că n-a vorbit de capul lui, fără “binecuvântarea” lui Isărescu, ştiut fiind că “guru” îşi pregăteşte atent ieşirea din cel de al cincilea ,sperăm şi ultimul mandat la cârma BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *