Acasă ACTUALITATE ISU Dâmbovița-25 de intervenții, între care o misiune pirotehnică

ISU Dâmbovița-25 de intervenții, între care o misiune pirotehnică

de adrian

În ultima săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 25 evenimente: trei incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), trei incendii de vegetație, cinci acţiuni pentru asigurare zonă, 10 acţiuni pentru asistenţă persoane, o descarcerare persoane din autovehicul (în urma unui accident rutier), o misiune pirotehnică şi două acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 151 cazuri medicale.
Având în vedere situația actuală, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, personalul Inspecţiei de Prevenire nu a desfăşurat controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Personalul compartimentului avizare-autorizare a efectuat un control de investiție la un centru commercial și un control de autorizare, eliberând autorizație de securitate la incendiu pentru o clădire de cultură. Au fost emise 5 avize de securitate la incendiu pentru: o sală de sport, o clădire unitate de învățământ, o clădire de îngrijire a copiilor preșcolari, o clădire de comerț și o clădire de alimentație publică.
În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.

You may also like

Lasă un Comentariu