Acasă ADMINISTRAȚIE A fost deschis traficul rutier pe pasarela de la Găești, pe DN 61

A fost deschis traficul rutier pe pasarela de la Găești, pe DN 61

de adrian

Moment așteptat de aproape trei ani  de participanții la traficul rutier care tranzitează zona Găești! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul orașului, Grigore Gheorghe și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au efectuat o ultimă inspecție  la pasarela de pe DN 61(km 77+220), din orașul Găești. Pasarela a fost redată circulației publice, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și consolidare. Proiectul de reabilitare al pasarelei, în valoare de aproximativ 9 milioane lei, a fost derulat de CNAIR.

   Din septembrie 2020 până în prezent, circulația rutieră pe DN 61 (km 77+200) a fost închisă, iar traficul s-a desfășurat deviat, în funcție de categoria vehiculelor, pe mai multe variante de ocolire.

Pasajul rutier peste calea ferată de pe DN 61, km 77+200, este singurul drum de legătură dintre Găești și A1 și satele învecinate. Starea precară în care s-a aflat înainte de demararea lucrărilor putea crea premisele producerii de accidente rutiere.

Podul construit în anul 1977 are o lungime de 550 metri și o lățime de 8 metri.

„𝐕𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐠𝐚̆𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐧𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐳𝐨𝐧𝐚!

𝐃𝐞 𝐦𝐚̂𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚𝐭̦𝐚, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟎𝟗.𝟎𝟎, 𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐢𝐚 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐆𝐚̆𝐞𝐬̦𝐭𝐢.În ultimele luni, am avut sprijin la nivel guvernamental pentru a rezolva această problemă cât mai rapid, traficul în zonă fiind infernal în ultimul an.

Proiectul de reabilitare al pasarelei, în valoare de aproximativ 9 milioane lei, a fost derulat de CNAIR. Lucrările de consolidare și reabilitare realizate vor aduce circulația rutieră din zonă la parametrii tehnici normali și la condițiile de siguranță necesare”- a transmis președintele Corneliu Ștefan.

 

You may also like

Lasă un Comentariu