Acasă ADMINISTRAȚIE Judeţul Dâmboviţa primeşte ajutor de la Provincia Guangxi-China

Judeţul Dâmboviţa primeşte ajutor de la Provincia Guangxi-China

de adrian

Autorităţile din Provincia Guangxi, China, au răspuns solicitării primite din partea conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vor acorda un ajutor umanitar consistent, constând în 25000 de măşti chirurgicale, 200 costume de protecţie şi 2000 de măşti de calitate superioară. Toate aceste echipamente medicale urmează să ajungă   în următoarele două săptămâni, în funcţie şi de identificarea capacităţilor de transport necesare.
Preşedintele Alexandru Oprea a mai informat că trei specialişti ai SJUT, respectiv managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă – Claudiu Dumitrescu, directorul medical şi unul dintre  medicii  Secţiei de Boli Infecţioase vor participa la o videoconferinţă  susţinută  de doi specialişti chinezi în virusologie. Aceştia vor împărtăşi din experienţa lor şi vor prezenta  medicilor români  procedurile cele mai eficiente  de acţiune şi tratamentele cu rezultate  în prevenirea şi combaterea noului coronavirus.
Cu sprijinul Ambasadei Chinei la Bucureşti, la Consiliul Judeţean a fost transmisă lista cu fabricanţii şi furnizorii de echipamente şi aparatură medicală, care au licenţă de export în Uniunea Europeană, pentru a putea fi completat necesarul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
 

You may also like

Lasă un Comentariu