Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Justiție chioară: Numai patru ani de închisoare pentru șoferița beată care a omorât două copile!

Justiție chioară: Numai patru ani de închisoare pentru șoferița beată care a omorât două copile!

de adrian

Decizie extrem de blândă a magistraţilor Judecătoriei Sectorului 2, care  au condamnat-o  pe şoferiţa care a accidentat mortal, anul trecut, două fete în zona Andronache din Capitală, la o pedeapsă de numai  4 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit deciziei instanţei, Marcela Leonte a primit 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca SC Asigurare Reasigurare City Insurance SA (companie aflată în faliment) să plătească, prin lichidator judiciar CITR filiala Cluj SPRL, peste 800.000 de euro reprezentând daune morale şi materiale, către şase părţi civile din dosar (membri familiilor celor două fete). Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Tragedia s-a petrecut pe 27 februarie 2021, când numita Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul bolidului de lux pe care îl conducea pe o stradă în zona Andronache, din București, a lovit un stâlp, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a lovit mortal o fetiță de 6 ani și o fată de 20 de ani. 

Suspiciuni în legătură cu instrumentarea partizană a cazului au apărut imediat: Marcela Leonte  a declarat la poliție că nu a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, astfel încât i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului.

Chiar în aceste condiții, anchetatorii au considerat că nu este oportun să fie luată vreo măsură preventivă împotriva ei, pentru că era rănită, după ce a fost lovită de către martori ai accidentului. Adică au lăsat-o să plece, exact cum s-a întâmplat cu șoferița beată, vinovată de uciderea a patru muncitori la Iași, cu două luni în urmă.

Au fost identificate apoi  deficiențe în alcătuirea rechizitoriului, dosarul fiind retrimis la Parchet.

Revenind la pedeapsa extrem de blândă- patru ani de închisoare după ce a curmat două vieți, cu circumstanța agravantă că șoferița era beată, reprezintă un semnal pentru toți „zmeii” șoselelor, în sensul că pot face ce vor! Pentru că, se știe, o condamnare la patru ani de pușcărie în România înseamnă mai puțin de doi ani executați, după care infractoarea va fi iar liberă să se urce băută la volan!

 

You may also like

Lasă un Comentariu