miercuri , 27 mai 2020
Home / INFO NAȚIONAL / Klaus Iohannis, aproape 30 de procente în plus faţă de candidatul situat pe locul doi

Klaus Iohannis, aproape 30 de procente în plus faţă de candidatul situat pe locul doi

Klaus Iohannis ar fi votat de 45,3% dintre românii care ar merge la urne dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM. Pe locul al doilea în opțiunile exprimate de respondenți este Mircea Diaconu, care ar lua 16,6% din voturi.Al treilea clasat, potrivit barometrului Europa FM, este Dan Barna cotat la 14,2%. În top urmează Viorica Dăncilă cu 12,4%.Theodor Paleologu care candidează din partea PMP ar obține 7,7% din voturi.

PNL, favorit pentru parlamentare

PNL rămâne favorit pentru parlamentare, iar dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare, partidul condus de Ludovic Orban ar fi votat de 27,7% dintre români, potrivit sondajului IMAS.
PSD este creditat cu 19,5% în intențiile de vot, iar USR cu 17,9%.Pe locul 4, dar la distanță considerabilă, se află parlamentarii Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9.1%, urmat de ALDE, cu 6,2%.
Formațiunea condusă de Dacian Cioloș – PLUS este creditată cu 5.7% în intențiile de vot, UDMR cu 5,3%.

Sondajul Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.

Sursa:HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *