miercuri , 16 octombrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / KLAUS IOHANNIS, DE TREI ORI MAI MULTE PROCENTE DECÂT URMĂTORUL CLASAT

KLAUS IOHANNIS, DE TREI ORI MAI MULTE PROCENTE DECÂT URMĂTORUL CLASAT

Ultimul sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, îl plasează pe  Klaus Iohannis, cotat cu 42% în intențiile de vot la prezidențiale, în postura de lider detaşat al plutonului de candidaţi. Nu este deloc  o surpriză pentru cei mai mulţi analişti, care au remarcat şi faptul că actualul locatar de la Cotroceni s-a situat constant peste 40% pe tot parcursul anului, cu un vârf de 44,3% în luna martie.

Facebook Twitter Email Mai multe…11 Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Klaus Iohannis ar fi votat de 42% dintre români, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM în perioada 15 iulie – 2 august.

Următorul clasat în topul prezidențiabililor, la mare distanță, este Călin Popescu Tăriceanu, cu 13,8% ( şase procente mai puţin faţă de luna mai), iar pe poziția a treia, oarecum surprinzător,  este Victor Ponta cu 12,9%.

Locurile patru și cinci şi le dispută cei doi lideri ai USR-PLUS. Dacian Cioloș este cotat cu 10,4%, în vreme ce prezidențiabilul oficial al Alianței, Dan Barna, are o intenție de vot de 9,4%, fiind clasat pe locul cinci, cu aproape două procente în fața Vioricăi Dăncilă (PSD) pe care au declarat că ar vota-o numai 7,5% dintre respondenți.

         PSD nu stă mai bine nici în ceea ce priveşte votul politic. Dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică, un sfert dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar alege  PNL. Liberalii adună 25,5% din intențiile de vot. USR , măsurat fără partenerii de la PLUS, este favorit pentru 21,4% dintre români, iar PSD ar fi votat de 19.4% dintre cei siguri ca ar vota. Pe locul patru se află Pro Romania, cu 9%, iar pe locul cinci ALDE, cu 7,3%.Clasamentul este continuat de PLUS , 6%, UDMR, cu 4,2% și PMP, cu 2,9%.

        Marja de eroare este +/- 3,1%, iar dacă în ce priveşte situaţia partidelor, clasamentul ar putea suferi unele schimbări, în cazul alegerilor prezidenţiale jocurile sunt ca şi făcute, fiind aproape o certitudine o finală între doi candidaţi de dreapta, în care actualul preşedinte este cotat cu prima şansă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *