joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / CULTURĂ / LA MORENI, SE SĂRBĂTOREŞTE ROMÂNEŞTE DE DRAGOBETE

LA MORENI, SE SĂRBĂTOREŞTE ROMÂNEŞTE DE DRAGOBETE

Având ca temă generică ,,De Dragobete, iubeşte româneşte!”, pe 23 februarie,la Moreni, se va desfăşura cea de a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Arte şi Tradiţii Populare ,,Dragobete – Morenete”. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 şi este organizat de Clubul Copiilor Moreni şi Asociaţia Culturală Art Canto Morena, cu sprijinul financiar al municipalităţii morenare.
La ediţia din  acest an, vor participa în secţiunile de concurs aproximativ 150 de copii şi tineri, ansambluri şi grupuri folclorice din Slatina, Brăila, Galaţi, Oradea, Bucureşti, Breaza, Ploieşti, Buzău, Braşov, Măgureni, Perieţi, Glodeni, Târgovişte, Moreni.
Cu acest prilej se va preda şi ştafeta veşniciei dragostei, moment în care vor fi premiate trei cupluri care au împlinit un an, 25 de ani şi 50 de ani de căsătorie.
De asemenea, artişti de renume ne vor aduce portul popular şi  readuce melodiile tradiţionale neamului românesc, în cadrul unui  eveniment menit să ajute la  conservarea şi promovarea autenticităţii şi unicităţii obiceiurilor populare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *