Acasă ACTUALITATE La Pucioasa școala începe după șcenariul galben !

La Pucioasa școala începe după șcenariul galben !

de adrian

La  Pucioasa, elevii școlilor și liceelor  vor începe anul școlar după „scenariul galben”. Jumătate vor  fi în clase la cursuri, jumătate vor participa la ore în sistem online.  Constantin Ana,primarul orașului, este nemulțumit și spune, pe bună dreptate, că  la Pucioasa s-a format în timp  un centru educațional unde vin mulți  elevi și din comunele vecine, elevi care provin din localități unde se aplică scenariul roșu, incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 fiind una foarte ridicată. Mai spune Constantin Ana că nimeni însă nu i-a luat în calcul până acum pe elevii care locuiesc în comunele din scenariul roșu, dar învață la școli din Pucioasa, unde se aplică scenariul galben:
“ Pucioasa reprezintă centrul educațional al nordului județului, cu 3000 de copii, cadre didactice și personal didactic auxiliar implicat în procesul educațional, cu două școli, două licee, cinci grădinițe care sunt astăzi pe ultima sută de metri în pregătirea de a-și primi copiii la clasă. Numai că lucrurile, așa cum știți, nu stau deloc bine și trebuie să le spunem foarte serios. Mai întâi de toate, Pucioasa a intrat în scenariul galben, surprinzător pentru mine, după o perioadă în care nu a fost nicio emoție legat de repartizarea în zona verde, să spunem așa, dar ne-am trezit acum că suntem în scenariul galben, ceea ce ne creează oarecare probleme…
Eu am însă o întrebare la care nu mi-a răspuns nimeni pe grupul pe care suntem toți, cel al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: Pucioasa e în scenariul galben, Moțăieni, lângă, în scenariul roșu și lângă, Fieni, care e în scenariul verde. Dar copiii din Moțăieni sunt repartizați jumătate în Pucioasa, jumătate în Fieni. Nimeni nu știe de ce noi am rămas în galben și nu ne-a dus și pe noi în roșu, Doamne Ferește. Sau de ce Fieni este încă în zona verde. Este o abordare, așa, simplistă și care nu aduce nimic bun. Apoi, un alt aspect despre care nu vorbește nimeni… Noi facem transportul elevilor cu microbuze școlare, patru proprietate, patru închiriate. În condițiile în care abia ne descurcam, la limită, cu cele 8 mijloace de transport, mergând la capacitate maximă, nu știu cum o s-o scoatem noi la capăt când vom funcționa doar cu jumătate din capacitatea microbuzului. Tot încercăm să triăm zone, să le explicăm părinților să vină copiii și pe jos, vremea este încă frumoasă și nu ar fi o problemă acum, dar ne apropiem de sezonul rece și credeți-mă că o să fie o problemă.
Legat de echipamente și materiale de protecție, la Pucioasa se mai întâmplă minuni, nu mi-a venit să cred ce mână de ajutor mi-a fost întinsă ieri de către doi locuitori ai orașului Pucioasa, plecați către București și întorși acasă cu gânduri bune doar la un apel… Ieri am descărcat un tir cu 1.700.000 de măști. Orașul Pucioasa, un an de zile nu mai are nevoie de nicio mască pentru procesul educațional și este un lucru extraordinar că măcar una dintre pietre mi-a fost luată de pe inimă. (…)
Îi rog pe părinți să fie lângă noi, îi rog pe părinți să înțeleagă că vremurile sunt foarte dificile și nu trebuie să forțăm nota în nicio direcție… Sunt și eu părinte, fetele mele sunt disperate să meargă la școală. Sunt părinți care abordează total diferit problema și nu vor să-și lase copiii să vină la școală, dar trebuie să găsim un echilibru cât mai aproape de perfecțiune pentru ca acest proces didactic să nu mai piardă un an de zile, pentru că din punctul meu de vedere, și o spun cu subiect și predicat, am pierdut semestrul doi al anului trecut, am mimat educația și nu trebuie să continuăm așa. Suntem într-o situație în care trebuie să ne adaptăm vremurilor și nu trebuie să așteptăm neapărat să treacă această perioadă pentru că o dată cu perioada respectivă trec și anii, trece și o parte din viața noastră și trebuie să valorificăm fiecare secundă. Iar astăzi trebuie să fim pregătiți pentru acest tip de învățământ. Noi o să facem tot ceea ce ne stă în putință ca școala de acasă să fie un termen corect, real, ca cel care stă acasă izolat sau care face parte dintr-un anumit scenariu la un moment dat să poată avea acces la informații reale, nu cu trei „mărgele” pe care le vede el pe tablă din webcam-ul pe care îl are la dispoziție, trebuie să mergem un pic mai departe și cred că o să reușim să facem asta”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.
 

You may also like

Lasă un Comentariu