joi , 29 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Record de infectări în Dâmbovița: 168 de cazuri confirmate în 24 de oreVoleiul de performanță revine la Târgoviște!Consiliul Județean Dâmbovița – fond de premiere pentru elevii olimpiciÎncă o zi neagră: 5343 cazuri confirmate și 107 decese, cele mai multe de la începutul pandemiei!Percheziții în Dâmbovița, Argeș și București, într-un dosar de mare evaziune fiscalăSe întrerupe temporar furnizarea apei la Finta și Ulmi, pentru efectuarea unor intervenții programateClaudia Gilia, candidat pentru Senatul României:PSD are soluții pentru stoparea haosului liberal din EducațieCornel Ștefan președinte ales al Consiliului Județean:”Trebuie să înţelegem că noi le suntem datori dâmboviţeDâmbovița: peste 200 de decese de la începutul pandemieiUSR + PLUS = Program de guvernare ???Zi neagră:104 de decese, cel mai mare număr de la începutul pandemieiPreședinte PSD Dâmbovița:”Primarii și consilierii locali PSD trebuie să de dovedească demni de voturile oameniloAPIA Dâmbovița:4548 fermieri au solicitat sprijinul de stat pentru atenuarea pierderilor generate de pandemieVicepreședinte PSD: Legumicultorii și pomicultorii au mari probleme cu valorificarea recoltei și noi consumăm produsAcțiuni de căutare și salvare a turiștilor,desfășurate de jandarmii montaniAdrian Țuțuianu, senator Pro România: Partidele politice mari evită deliberat temele economice și bugetareCarmen Holban, deputat PSD: primarii și consilierii locali au în mine un partener de încredere!Dâmbovița: Rata incidenței cumulate în ușoară scădere: 1,88 la mieReprezentanții Pro România nu participă la prima ședință de constituire a Consiliului JudețeanClaudia Gilia, candidat PSD Dâmbovița pentru Senat:”Pentru a acapara toată puterea, liberalii sacrifică educația
Home / EDITORIAL / LA ȘCOALĂ, CA LA SEMAFOR: VERDE E OK, GALBEN-ATENȚIE, PE ROȘU E PERICOL MARE!

LA ȘCOALĂ, CA LA SEMAFOR: VERDE E OK, GALBEN-ATENȚIE, PE ROȘU E PERICOL MARE!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la mijlocul săptămânii trecute, că noul an școlar preuniversitar va începe pe 14 septembrie, când majoritatea elevilor vor merge la școală. A mai  precizat șeful statului că au fost stabilite trei scenarii, în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții cu Covid-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

Avem scenariul verde- situația cea mai fericită, dacă putem spune așa, când într-o localitate se înregistrează mai puțin de o persoană infectată cu noul coronavirus la mia de locuitori, în medie, în ultimele 14 zile. Scenariul galben se aplică în localitățile care au  între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică, evident tot la mia de locuitori, iar scenariul roșu – peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă.  Și de aici înainte lucrurile se complică:„Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 2 galben, o parte din activități se țin în școală, o parte în online”, a explicat șeful statului. S-a înțeles?

Adică scenariile sunt concepute pentru a descrie ce se întâmplă în școală, pentru că, atenție, felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis la nivel local. Adică Ministerul Educației,  implicit Guvernul, aruncă responsabilitatea în sarcina autorităților locale, cu precizarea că învățământul online va fi  acceptat ca învățământ normal atunci când nu se pot ține cursuri fizice și vor fi obligatorii  norme sanitare speciale, elaborate de Ministerul Sănătății  și care implică norma de distanțare, de igienă, de dezinfecție.

Ba după șeful statului a găsit cu cale să vorbească și ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a completat, vizavi de scenariile privind începerea şcolii, că în eventualitatea unei situaţii epidemiologice  foarte dificile,  se  suspendă cursurile 14 zile şi  şcoala continuă în sistem online, decizia fiind luată, de asemenea, de unitatea de învăţământ, inspectoratul şcolar, direcţia de sănătate publică şi comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Ca o succintă concluzie, veștile sunt proaste. Elevi, părinți, profesori, trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău și la mult haos. De tablete nu mai spune nimeni nimic, n-am auzit de cursuri de formare pentru cadrele didactice și n-a explicat nimeni cum va fi cu distanțarea în școlile din orașele mari, unde sunt ceva obișnuit clasele cu peste 30 de elevi. Suntem în campanie electorală și nu stă nimeni de asemenea prostioare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *