Acasă RECENTE La Spitalul Județean pot fi efectuate până la 28 de teste pe zi

La Spitalul Județean pot fi efectuate până la 28 de teste pe zi

de adrian

Având în vedere faptul că, în spațiul public, s-a vehiculat că Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte nu efectuează teste pentru coronavirus în sistem PCR, pentru o informare corectă și exactă, comunicăm opiniei publice următoarele:
În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte este înfuncțiune un aparat de testare moleculară real-time PCR, la Dispensarul TBC, aparat care a fost optimizat pentru a putea efectua și teste pentru coronavirus. Capacitatea acestuia este de 4 teste/oră, ceea ce înseamnă 28 de teste/zi. Aparatul real-time PCR de la Dispensarul TBC este automat, în sistem închis,asigură precizia rezultatelor dar şi siguranţa personalului care-l utilizează.
În luna martie, Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte a inițiat prin SICAP o procedură de achiziție „echipament automat integrat de diagnostic rapid prin metoda PCR și teste pentru detecția COVID-19”.
“Întrucât ofertantul a propus furnizarea aparatului PCR în iunie-iulie și livrarea testelor pentru coronavirus abia în septembrie, am fost obligați să reluăm achiziția, procedură care s-a finalizat cu încheierea Contractului de furnizare nr. 1369/15.05.2020, conform căruia, în 14 zile, urmau să ajungă la Târgovişte, din Marea Britanie, atât aparatul PCR cât și testele pentru coronavirus.
Din păcate, au apărut întârzieri la livrare, cauzate chiar de pandemia de COVID-19, în sensul că Ministerul Sănătății din Marea Britanie nu a eliberat încă autorizația pentru export. În această situație, există două soluții de rezolvare: fie așteptăm avizul Ministerului Sănătății din Marea Britanie, fie reziliem contractual încheiat și reluăm procedura de achiziție.
Îi asigurăm pe dâmbovițeni că analizăm situația cu maximă responsabilitate și vom allege cea mai bună variant”- precizează dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
 

You may also like

Lasă un Comentariu