Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Liber la angajări, la stat, evident…

Liber la angajări, la stat, evident…

de adrian

Deputații au adoptat, cu 234 voturi “pentru”, o abținere și un vot “împotrivă”,  proiectul de lege care stiplulează că, pe durata stării de alertă, se vor putea desfăşura concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. S-a dat practic undă verde la  angajări în învăţământ, sănătate, sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională dar și în Parlament şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Adică exact acolo unde sunt posturi foarte bine plătite în raport cu sectorul privat și unde, de regulă, ajung doar piloșii! N-am înțeles în ruptul capului de ce trebuie musai angajări la Parlament, unde colcăie paraziții, ori la agenția amintită, unde se bat pe posturi sinecuriștii!
Teoretic, pe durata stării de alertă se vor desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare. Angajări se vor putea face și  la autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene şi instituţiile din subordinea sau coordonarea acestora, la Inspecţia Judiciară și în  structurile cu sau fără personalitate juridică, care derulează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ.
În realitate însă, urmează un adevărat festin în materie de pile, proptele și trucat concursuri. Nu negăm că este nevoie de personal suplimentar în unele domenii, pe primul plan fiind Sănătatea. Condițiile din acest debut de an școlar reclamă, de asemenea, o suplimentare a numărului cadre didactice. În rest despre ce vorbim? Nu sunt oare destui trepăduși prin primării și consilii județene? Nu sunt destui tăietori de frunză în puzderia de organism în care nu se exersează decât statul la stat? Nu mai este valabilă aici sintagma “nu sunt bani”? Adică tocmai acum, când nu s-au găsit bani suficienți pentru debutul anului școlar în siguranță, pentru pensii și  alocații , e momentul să fie iarăși umflat aparatul bugetar? Chiar nu se putea face puțină ordine și puși la muncă puturoșii , amantele și beizadelele ???

You may also like

Lasă un Comentariu