Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Liberalii acuză eșecul aplicării regulamentului privind atribuirea locurilor de parcare: ”Mii de târgovișteni au alergat degeaba cu cereri la primărie!”

Liberalii acuză eșecul aplicării regulamentului privind atribuirea locurilor de parcare: ”Mii de târgovișteni au alergat degeaba cu cereri la primărie!”

de adrian

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, sancționează în continuare ceea ce consideră a fi nerealizări ale administrației publice locale târgoviștene. Ultimul subiect abordat de liderul grupului liberal din Consiliul Local Municipal Târgoviște a fost legat de gestionarea locurilor de parcare, fie că vorbim despre parcările publice din zona centrală a Târgoviștei, fie de acelea de reședință.

A acuzat Aurelian Cotinescu faptul că „s-a făcut mult zgomot pentru nimic” și că s-a ales praful de acel regulament adoptat toamna trecută, singura rezultantă fiind în opinia sa punerea a mii de târgovișteni să bată drumul la primărie, să depună niște solicitări la care nici măcar n-au primit răspuns. Cum ne-a obișnuit, președintele PNL Târgoviște a venit și cu modele din alte orașe, unde, a spus Cotinescu, a fost rezolvată problema parcărilor iar primăriile încasează bani frumoși din taxele de parcare.

A spus că sunt  mari orașe al țării în care funcționează  deja la sisteme inteligente pentru parcări, s- au construit locuri de parcare în subteran și  suprateran, în timp  Târgoviște este în continuare sufocată, iar situația nu numai că nu se rezolvă dar se va acutiza odată cu începerea anului școlar.

Se împlinește un an de când, cu mare vâlvă, a fost comunicată elaborarea unui nou regulament pentru parcări, urmărindu-se o rezolvare a situației. Când ne-au cerut votul în Consiliul Local, vot pe care l-am acordat, s-a estimat că până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, locurile de parcare vor fi repartizate conform noului regulament. În numeroasele comunicări ale administrației locale s-au dat și câteva date: 15 septembrie 2021- data de la care începea depunerea cererilor, 15 noiembrie 2021- data până la care se puteau transmite cererile, moment în care urma etapa în care să fie marcate și numerotate locurile. S-a ajuns la concluzia că vor fi 16.000 de locuri pentru zona rezidențială. S-a dat și un termen pentru soluționarea cererilor -30 ianuarie 2022. În urma anunțului, mii de târgovișteni au depus cerere, dar din păcate, după un an, vedem că situația a rămas ca înainte. Finalul acestor demersuri a fost specific orașului nostru, multe discuții fără soluția optimă. S-au pasat problemele pentru mai târziu. Degeaba au alergat mii de târgovișteni cu cereri la primărie, degeaba au apărut certuri între locuitori pe locurile de parcare, până la urmă lucrurile au rămas nerezolvate. Situația se va acutiza odată cu începerea școlilor -12.000 de autoturisme intră zilnic în Târgoviște, oameni care vin la serviciu și care își aduc copiii la școală, aglomerând foarte mult zona de trafic și bineînțeles, parcările, pe de altă parte, potrivit proiectului de mobilitate urbană,  municipalitatea și-a luat angajamentul că pe bulevardele Regele  Carol I, Mircea cel Bătrân, strada Gării, se vor face benzi speciale pentru autobuze. În acel moment nu se va mai putea parca pe prima bandă, deci sute de locuri de parcare vor dispărea. Problema rămâne și chiar se va acutiza În curând nu vom mai avea unde să ne parcăm mașinile.”- a punctat  Aurelian Cotinescu.

Secretarul general al PNL Dâmbovița a prezentat în acest context  proiectul liberal pentru dezvoltarea unor servicii eficiente  de parcare, cu spații supraterane-subterane, inclusiv printr-o componentă smart-city:

Noi consilierii liberali avem o altă viziune în ceea ce privește rezolvarea situației. Ne bazăm pe trei elemente identificate, anume modernizarea parcărilor existente, construirea unor parcări subterane-supraterane și digitalizarea parcărilor. Totul pornind de la parcările centrale către cele rezidențiale. Beneficiile urmărite de noi sunt  dezvoltarea durabilă a orașului, grija pentru mediu, pentru lege  și pentru comunitate. Bine gestionat, acest  sistem al parcărilor poate aduce și venituri importante pentru administrație, așa cum se întâmplă în orașele dezvoltate. În România, în acest moment,  16 orașe-fanion și-au făcut hărți digitale ale parcărilor publice, pe care oamenii pot să le consulte, să vadă unde sunt locuri libere. În 47 de orașe parcarea se plătește printr-o aplicație pe telefon, nimic complicat, suntem în secolul XXI. În comparație, Târgoviște avem „zero” locuri de parcare organizate în sistem inteligent.

 Este nevoie de un plan de construire a locurilor de parcare folosind sisteme digitale moderne, care pot deservi foarte bine utilizatorul, având senzori la nivelul fiecărui loc. Montarea sistemelor de supraveghere, conectate la un soft care poate identifica numerele de înmatriculare, astfel încât să se știe cine are abonament, cine poate parca gratuit, cine trebuie să plătească. (…) O propunere de construire a unei  parcări pe sistem subteran-suprateran, care poate fi dezvoltată exact lângă Consiliul Județean și Cinematograful Independența acolo unde primăria deține jumătate din teren, CJ are cealaltă jumătate. O parcare cu 400 de locuri poate fi construită acolo. Dacă vrem o dezvoltare reală a acestui oraș și a turismului , trebuie să gândim ceea ce avem de făcut, nu să construim parcări în detrimentul spațiilor verzi sau pentru afacerile imobiliare aflate în curs în orașul nostru.”

 

You may also like

1 comentariu

Calin 14 august 2022 - 14:30

Intodeauna am votat cu partidele de centru dreapta. Insa, ceea ce propuneti aici,ma indeamna sa merg sa votez PSD,la nivel local.De ce ? Uitati sa spuneti faptul ca acei „bani frumosi la veniturile administratiei locale” vor veni din buzunarele noastre,ale tuturor locuitorilor acestei frumoase urbe,Targoviste. Uitati sa spuneti ca vor fi momente in care , in momentul in care vei veni cu autoturismul seara,de la munca,daca nu ai platit primariei noua corvoada a taxei pentru parcare…..vei cauta mult si bine un loc liber,fara plata.Asa se intampla la Oradea,de exemplu.Cu ce ma poate bucura pe mine ca termoficarea este una dintre cele mai eficiente din Romania,datorita investitiilor facute,daca eu platesc incalzirea centralizata la apartamentul de acolo,mai mult decat dublu fata de cat plateste un bucurestean ? Iar biletele pentru mijloacele publice de transport ,costa cu 50% mai mult decat in Bucuresti ???? Halal guvernare liberala ! Banii multi la bugetul local trebuie sa vina din numarul tot mai mare al agentilor economici,a caror afaceri se dezvolta tot mai mult,nu din spolierea cetatenilor din oras !

Răspunde

Lasă un Comentariu