miercuri , 27 mai 2020
Home / POLITIC / Liberalii nu mai acceptă înstrăinarea unor bunuri imobile din patrimoniul Municipiului Târgovişte

Liberalii nu mai acceptă înstrăinarea unor bunuri imobile din patrimoniul Municipiului Târgovişte

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local Municipal Târgovişte au fost şi trei proiecte de hotărâre, privind scoaterea la vânzare a trei foste puncte termice şi a terenurilor aferente, situate în Microraionul XI, Cartierul CFR şi Microraionul VI. Nu au fost de acord consilierii liberali şi proiectele au picat la vot. Fiind vorba despre hotărâri cu caracter patrimonial, pentru a fi aprobate ar fi fost necesare două treimi din totalul voturilor consilierilor. De ce s-au opus colegii săi din CLM, a dat lămuriri Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte:

“Ne-am opus acestei vânzări, motivele sunt evidente. Ne vom opune oricărei vânzări a patrimoniului primăriei. Acest patrimoniu nu aparţine nici primarului, nici viceprimarului, nici unor cercuri de interese care se învârt în jurul primăriei. Patrimoniul şi aceste bunuri aparţin târgoviştenilor. Cei care sunt la conducerea primăriei sunt doar administratori ai acestor bunuri, pentru o perioadă determinată. Ştim foarte bine că, de-a lungul timpului, multe dintre imobilele primăriei, terenuri şi alte bunuri au ajuns în diverse proprietăţi private. Corect sau aproape corect, în funcţie de cum şi-au aranjat unii lucrurile pe acolo. Aşa am ajuns ca în mijlocul cartierelor noastre să vedem cum , în loc să apară spaţii verzi, apar blocuri şi în zonele aglomerate apar lucrări, case, investiţii care aglomerează mai mult zona respectivă.(…) Cred că este momentul să punem capăt iar acele puncte termice să fie folosite în sprijinul comunităţii.”

A mai spus Aurelian Cotinescu , în legătură cu aceste immobile, că pot fi modernizate pentru a funcţiona ca un fel de cluburi sau alte obiective de interes cetăţenesc sau, în cazul acelora foarte degradate, că pot fi demolate şi transformate în parcări publice sau spaţii verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *