Printre proiectele cu impact economic propuse de liberalii târgovișteni în cadrul programului “Toți pentru Târgoviște” se numără acela privind dezvoltarea unui parc industrial pe un teren proprietate publică, proiect detaliat de consilierul local Adrian Economu. Acesta a susținut că un asemenea obiectiv înseamnă locuri de muncă mai multe și mai bine plătite, șomaj mai redus, mai multe familii fără grija zilei de mâine dar și venituri în plus la bugetul local.
„Proiectul pe care eu îl promovez și pentru care am susținerea totală a colegilor mei este crearea ”Parcului industrial Targoviste” – proiect care credem noi că este imperios necesar să devină o certitudine, proiect fără de care nu putem vorbi de o Târgoviște puternică și dezvoltată în următorii ani.
La începutul anilor ’90, Târgoviștea se mândrea cu o puternică platformă industrială, unde peste 20.000 de oameni aveau un loc de muncă stabil. Astăzi, acest lucru este istorie, șomajul a ajuns la cote alarmante, mii de oameni neavând un loc de muncă.
De aceea, noi credem că putem, prin crearea unui parc industrial, să dăm o șansă acestor oameni și famililor lor la un trai decent, fără grija zilei de mâine.
De asemenea, un segment important îl reprezintă tinerii proaspeți absolvenți ai Universității ,,Valahia”, tineri care trebuie să beneficieze de un loc de muncă, aici, în Târgoviște, să nu mai fie nevoiți să plece în alte orașe sau în străinătate, să poată să-și intemeieze la rîndul lor familii, să aibă un mod de viață la nivel european.
Ce beneficii aduce crearea unui parc industrial?
În primul rand, s-ar crea, numai în prima fază, minim 1000 de locuri de muncă prin atragerea de companii naționale sau cu capital străin în domenii de activitate cum ar fi producție, IT, logistică, auto, transporturi, servicii.
Veniturile la bugetul local ar crește semnificativ, permițând autorităților locale să investescă în dezvoltarea orașului nostru. Nu ne putem permite ratarea unor oportunități. În primul rând, e de datoria noastră să ne creem un viitor la noi acasă și apoi trebuie să ținem cont că ne aflăm doar la 80 de km de capitală, una dintre cele mai efervescente zone de business din țară.
Obligația autorităților locale va fi să pună la dispoziție un teren, să creeze o infrastructură modernă pentru desfășurarea activităților economice, rețele de gaze, apă, energie electrică, canalizare, iluminat stradal, căi de acces, spații pentru parcări.
O posibilă locație pretabilă pentru crearea unui parc industrial, identificată de noi, ar fi un teren de circa 20 de ha lângă Oțelinox, o zonă bună și prin prisma accesului facil către autostrada care conectează Târgoviștea de București, Pitești și, mai departe, de centrul și N-V tarii.
Evident, proiectele de genul acesta nu se fac bătând din palme și necesită un efort susținut și orchestrat, o voință politică din partea tuturor colegilor consilieri .
Un prim pas spre realizare îl facem azi, prin punerea pe tapet a unor soluții concrete pentru dezvoltarea orașului nostru, deoarece avem o datorie morală și nu numai, să realizăm lucruri importante pentru orașul în care ne-am născut, în care trăim și pentru care nutrim sentimente deosebite.
Important e să milităm cu toții pentru ce ne dorim, fiecare pe domeniul său de expertiză, și să găsim căi de dialog și de construcție- a detaliat consilierul Adrian Economu.