Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Liberalii și-au prezentat programul „Toți pentru Târgoviște”

Liberalii și-au prezentat programul „Toți pentru Târgoviște”

Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște:”Demersul nostru de astăzi reprezintă o invitație sinceră la colaborare!”

de adrian

Într-un format modern, la sala multifuncțională a Cinematografului Independența, liberalii și-au prezentat viziunea și proiectele pe care le propun pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a Municipiului Târgoviște.

Au fost respectate regulile de distanțare impuse pe perioada pandemiei, acesta fiind și motivul unei prezențe mai reduse la acest inedit eveniment politic. Introducerea a fost făcută, firesc, de Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și consilier local, proiectele componente ale programului fiind detaliate apoi de colegii consilieri locali, în funcție de specializarea fiecăruia. Din discursul lui Cotinescu nu au lipsit săgețile îndreptate spre executivul primăriei, criticile vizând lipsa de eficiență, persistența unor probleme nerezolvate, cum este aceea a parcărilor publice, lipsa de eficiență economică a transportului public. A spus Aurelian Cotinescu și că demersul acesta a reprezentat o invitație sinceră la colaborare, pentru toți tîrgoviștenii care au un scop comun, acela de a dezvolta și crește atractivitatea orașului:

Demersul nostru de astăzi reprezintă o invitație sinceră la colaborare, pentru că îmi place să cred că toți târgoviștenii  au un scop comun , acela de a trăi într-o Târgoviște dezvoltată economic, nu într-un oraș al șaormăriilor , păcănelelor și magazinelor second hand. Este de datoria noastră să inițiem și să ne asumăm acest program de dezvoltare socială și economică, astfel încât, în câțiva ani de zile să putem să spunem că trăim într-un oraș dezvoltat iar pașii aceștia sunt cuprinși în Programul „Toți pentru Târgoviște”. (…) Dezvoltarea economică trebuie să plece de la un parc industrial, pentru că așa au făcut, inteligent, toate orașele dezvoltate din jurul nostru. Un parc industrial presupune investitori care vin în această zonă. Plătesc taxe și impozite care ajung în bugetul local și pot să plătească salarii mult mai bune decât în acest moment, astfel încât târgoviștenii să rămână să muncească, să trăiască în orașul în care s-au născut.”

Au fost prezentate apoi principalele repere ale Programului „Toți pentru Târgoviște”, acoperitoare pentru o plajă largă de domenii ale vieții economice și sociale:

Proiectul realizării parcului industrial, pe un teren proprietate publică;

Hub tehnologic și IT;

Parcări rezidențiale și publice în Târgoviște;

Proiectul ”Libertate la mișcare”, privind utilizarea terenurilor de sport școlare;

Centru educațional pentru copii și adulți;

Direcția educativă de învățare permanentă;

Proiectul Șanțul Cetății și Păduri urbane;

Amenajare arie naturală pădure-parc Priseaca;

Din sală nu a lipsit Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, votat recent vicepreședinte al Senatului. Într-un discurs neutru, acesta a vorbit despre criza internațională pe care o traversăm dar și despre criza energiei, care pune mari probleme românilor și aduce provocări serioase în fața coaliției de guvernare. Virgil Guran a felicitat organizatorii evenimentului și le-a transmis că se pot baza pe sprijinul său.

You may also like

Lasă un Comentariu