Acasă ECONOMIC Liberalii vor să interzică firmele rusești de la contractele cu statul român

Liberalii vor să interzică firmele rusești de la contractele cu statul român

Florin Cîțu, președintele PNL și al Senatului, a depus mai multe amendamente la ordonanța 25/2021, toate având ca scop interzicerea participării firmelor rusești la procedurile de achiziții publice din România.

de adrian

Florin Cîțu, președintele PNL,  a avut miercuri o declarație radicală în ce privește relațiile comerciale cu Federația Rusă, puternic deteriorate după invadarea Ucrainei:

„Eu am cerut să oprim toate schimburile comerciale cu Rusia. De fiecare dată când facem comerţ cu Rusia şi cumpărăm de acolo, bineînţeles că susţinem un regim totalitar, care pentru noi reprezintă un risc în viitor, trebuie să recunoaştem acest lucru. Eu am susţinut aceste măsuri, până la urmă trebuie să fie decizia coaliţiei, dar eu personal susţin, în continuare, măsuri mai dure, sancţiuni mai dure pentru Rusia. Şi vedeţi că acesta este trendul global şi vedeţi că există costuri pentru toate ţările. Liderii importanţi la nivel global, lideri cu viziune, îşi asumă aceste riscuri pentru că este vorba de viitorul nostru, este siguranţa noastră pe viitor, nu este vorba despre acum”, a declart Cîţu, miercuri, la Senat.

Amendamentele au fost depuse la Ordonanța nr. 25/2021 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul achiziţiilor publice, aceiași prin care China este exclusă de la licitaţiile cu statul român, proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.25/2021 fiind în dezbaterea Camerei Deputaților care este și forul decizional în acest caz.

 

You may also like

Lasă un Comentariu