miercuri , 26 februarie 2020
Home / POLITIC / LIBERALUL AURELIAN COTINESCU SUSŢINE CĂ TÂRGOVIŞTEA NU SE VA DEZVOLTA CÂTĂ VREME NU VOR FI URMATE EXEMPLE DE SUCCES

LIBERALUL AURELIAN COTINESCU SUSŢINE CĂ TÂRGOVIŞTEA NU SE VA DEZVOLTA CÂTĂ VREME NU VOR FI URMATE EXEMPLE DE SUCCES

Preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a abordat extrem de critic modul în care administraţia publică locală a gândit şi organizat manifestările prilejuite de Zilele Cetăţii. Acesta este de părere că nu există mari diferenţe între ce a fost în reşedinţa de judeţ şi ce se întâmplă la zilele comunelor:

        “Aş vrea să-i felicit pe primarii tuturor comunelor din Dâmbovița pentru faptul că au ajuns la performanța de a se organiza de Ziua Comunei, la fel de bine ca Primăria Târgoviște de Zilele Cetății, cu un singur amendament, că Târgoviștea este reședință de județ.

         Călușei și bâlci la comune, călușei și bâlci la Târgoviște. Tarabe cu chinezării la comune, tarabe cu chinezării la Târgoviște, fum de grătare în mijlocul orașului cu mese puse printre trandafiri. Problema este că nici comuna Cojasca sau Mătăsaru, nu sunt foste capitale ale ţării și nu au potențialul turistic al orașului Târgoviște.”

       Cotinescu a mai susţinut că trebuie să se renunţe la şabloane şi luat exemplu de la alţii, care au ştiut să profite de potanţialul local şi oportunităţi, obţinând beneficii importante pentru comunităţile respective:”Nu putem sa dezvoltăm acest oraș, nu putem să-i asigurăm un proiect de dezvoltare a turismului dacă nu ne uităm la ceea ce se întâmplă în mai marile orașe ale României.Sunt câțiva factori care trebuie luați în calcul. Genul acesta de proiecte aduc pe lângă mândrie cetățenilor din orașul respectiv, aduc venit în bugetul primăriei și aduc mulți turiști. La Cluj, de exemplu, la un singur eveniment s-au adus venituri în economia locală de 40 milioane de euro. Banii aceștia au venit de la 300000 de turiști.

         La Târgoviște, banii cheltuiți de primărie nu numai că nu s-au  întors decât într-o mică măsură la bugetul local, dar nu s-a asigurat nici măcar un flux de turiști și nu s-au dus bani în economia locală. Se pare ca am uitat ca ne aflăm la 60 km de zona Ilfov-București, cea mai bogată zonă economică a României, de unde, în fiecare weekend pleacă sute de mii de bucureșteni sa cheltuie bani în toată țara, mai puțin în Târgoviște. Se pare ca am uitat ca suntem fostă capitală a Tării Românesti și ca avem un potențial enorm de dezvoltare a turismului.

În opinia preşedintelui PNL Târgovişte, evenimentul ar fi trebuit   centrat pe componenta istorică și culturală, pe specificul medieval al fostei capitale:

“Din punctul nostru de vedere trebuia organizat acest eveniment strict pe caracterul istoric-turistic, punând accent pe zona medievală, și bineînțeles, zona de concerte pentru toate vârstele și toate gusturile. Pe de alta parte, trebuia făcută o campanie media pe plan local și național, astfel încât să dăm notorietate acestui eveniment.

În al doilea rând, locația. Noi am fi ales ca locație vechiul stadion Municipal, acolo unde, pe zona de gazon și tribuna I se putea organiza un concert la care să participe, nu 1000-2000, ci 5000-7000, poate 10000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *