Acasă POLITIC Liberalul Cezar Preda, despre Legea vaccinării: ”Nu trebuie să facem ceea ce ne obligă o minoritate”

Liberalul Cezar Preda, despre Legea vaccinării: ”Nu trebuie să facem ceea ce ne obligă o minoritate”

de adrian

În contextul propagării rapide a infecţiilor cu CONVID-19, deputatul liberal de Dâmboviţa Cezar Preda a amintit şi de campania susţinută, dar nefundamentată, a unei minorităţi, împotriva proiectului de lege privind obligativitatea vaccinării copiilor:
“Există acum o campanie, există un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, care este în dezbatere şi o să intre la comisie. Eu cred că am peste 1000 de e.mail-uri, prin care mi se cere să nu fiu de accord cu acest proiect.” Aici dpt. Cezar Preda a dat mai multe exemple, începând cu o realitate dovedită clinic în SUA, unde mor annual 250000 de copii, de tuse convulsivă, pentru că nu sunt vaccinaţi. La polul opus, ţări ca Franţa, Germania , Italia, au reintrodus obligativitatea vaccinării, pentru că au revenit boli şi afecţiuni pe care le considerau eradicate. În grupul ţărilor nordice, Suedia, Finlanda ori Danemarca, nu este nevoie de obligativitate, întrucât 98,3% din populaţie se vaccinează benevol.
În concluzie, consideră deputatul Cezar Preda că nu trebuie procedat în sensul în care cere o minoritate ci trebuie urmărit primordial interesul general, fără a fi legiferate însă măsuri excesive, de genul sanc’iunilor pecuniare, dintr-un motiv logic şi de bun simţ:”De când  salvăm  vieţi cu amenzi? Eu cred că salvăm vieţi cu o politică corectă  şi dacă 80% din populaţie doreşte vaccinarea obligatore, de ce atâta presiune pe noi şi de ce facem ceea ce ne obligă o minoritate?”

You may also like

Lasă un Comentariu