Acasă ACTUALITATE “Libertatea” de a nu respecta regulile ne omoară cu zile

“Libertatea” de a nu respecta regulile ne omoară cu zile

de adrian

Dacă a trecut oarecum rezonabil- prin prisma numărului de îmbolnăviri și al deceselor, raportat la ce s-a întâmplat prin alte țări- de primele două luni și jumătate de pandemie, România a ajuns astăzi într-o situație extrem de dificilă din punct de vedere medical. Zilnic sunt raportate sute de cazuri , am avut și niște recorduri triste la sfârșitul săptămânii trecute, cu un vârf de 698 de cazuri noi confirmate de vineri până sâmbătă. Nu ne-am propus să etichetăm pe cineva ori să arătăm cu degetul spre vinovați. Sunt prea mulți, de la nesimțiții care au furat de au rupt în timp ce oamenii mureau cu zile prin spitale și până la politicienii care sunt gata să se urce pe cadavre pentru un câștig electoral. Urmărim doar să atragem atenția celor cu minte și bun simț că, în timp ce autoritățile statului încep să fie depășite de situație, nu au altă opțiune decât aceea de a se ajuta și proteja singuri!
Ca dovadă că situația este critică, avem câteva răspunsuri dure din  ultimul interviu al șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care  a spus  că îi „aşteaptă la spital” pe cei care nu cred în coronavirus şi protestează în Piaţa Victoriei: „O parte dintre ei sunt convins că nu or să scape”, a afirmat Arafat, precizând că nu este posibil să nu se infecteze unii dintre participanţi, având în vedere că stau aproape unii de alţii şi nu poartă măşti de protecţie. Iar doctorul Arafat nu este nici pe departe singurul care afirmă că „dictatura sanitară” clamată vizavi de gestionarea pandemiei de coronavirus, este o prostie propagată de  mulţi dintre cei care nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă distanţa fizică.
Mai trebuie reamintit că, dincolo de gravele probleme de ordin medical, creșterea numărului de îmbolnăviri, pe fondul nerespectării regulilor de igienă și distanțare, aduce și alte neajunsuri, inclusiv de ordin economic. România a fost deja inclusă în așa numita “zonă galbenă”, fiind introduse mai multe restricții de călătorie, primii care au de suferit fiind turiștii și românii care trebuie să ajungă la locurile de muncă din străinătate.

You may also like

1 comentariu

moshu49 14 iulie 2020 - 5:02

am citit și m-am crucit aflînd că în Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara – nu Târgoviște, Timişoara!! – 70% dintre pacienții din ultima perioadă cred în teoria conspirației – covid nu există, ”Cred în Dumnezeu, nu în covrig–19” se agita pe o pancartă!
nivelul de incultură și iresponsabilitate al românilor dovedit în ultima vreme de alertă, l-a făcut pe managerul spitalului să le transmită un mesaj scurt și dur: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări!”
acțiunea cinic antiromânească a omuleților verzi – Ciolacu, Weberița și Dorneanu – și o parte importantă a presei locale influente, au condus la apariția de focare familiale, unele f. mari, în Dâmbovița dar se continuă cu recomandările șefilor locali în loc de carantinare (mai sigur, cred, pe Insula Șerpilor la cules de mure)
mă, năpîrcilor, ăștia îmbolnăvesc o populație întreagă pentru că nu te poți lupta cu prostia negaționiștilor (o fi cu plată?), vedea-v-aș plimbați cu izoleta și cai mascați 🙁 🙁 🙁

Răspunde

Lasă un Comentariu