miercuri , 19 iunie 2019
Home / EDUCAȚIE / LICEENII DIN ANII TERMINALI SUSŢIN SIMULĂRILE PENTRU BAC 2019

LICEENII DIN ANII TERMINALI SUSŢIN SIMULĂRILE PENTRU BAC 2019

        Conform calendarului MEC, aprobat prin ordin de ministru, elevii  claselor a XI-a şi a a XII-a au susţinut astăzi prima probă- proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul  simulării naţionale pentru examenul de  Bacalaureat 2019 . Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2019 pentru elevii clasei a XI-a zi şi clasa a XII-a sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.

       Mâine are loc  probă scrisă la Limba şi literatura maternă, acolo unde este cazul , candidaţii vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului  şi pe 21 martie ultima probă scrisă,   proba la alegere a profilului şi specializării- care se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a. Afișarea rezultatelor la simularea Bacalaureatului 2019 se va face pe 29 martie.

        Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. După aceste discuţii, profesorii şi elevii vor adopta măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Numai în cazul în care elevii solicită, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *