marți , 10 decembrie 2019
Home / POLITIC / LIDERUL ALDE DÂMBOVIŢA, CRITICI DURE LA ADRESA MINISTRULUI TEODOROVICI: AMNISTIA FISCALĂ O MĂSURĂ “CU EFECTE NEGATIVE, DEZAVANTAJE ŞI INECHITĂŢI FAŢĂ DE CONTRIBUABILII ONEŞTI”

LIDERUL ALDE DÂMBOVIŢA, CRITICI DURE LA ADRESA MINISTRULUI TEODOROVICI: AMNISTIA FISCALĂ O MĂSURĂ “CU EFECTE NEGATIVE, DEZAVANTAJE ŞI INECHITĂŢI FAŢĂ DE CONTRIBUABILII ONEŞTI”

Sub titlul “Dacă tot e amnistie, de ce să fim cinstiți?”, liderul ALDE Dâmboviţa a transmis un comunicat prin care critică dur ordonanţa privind amnistia fiscală, promulgată la iniţiativa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici. Acesta, pe bună dreptate, susţine că trebuie tratată toată lumea cu aceeaşi măsură nu cum se întâmplă acum, când sunt favorizaţi exact aceia care nu merită , fie că vorbim de agenţi economici cu capital de stat , fie privaţi:

“Restructurarea financiară ”cu posibile ștergeri de datorii” adoptată ieri, 01 august 2019, printr-o ordonanță de urgență este justificată de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, ca fiind necesară în scopul recuperării unor datorii restante la bugetul de stat, lucru cu care nu pot fi de acord.

Am convingerea și îmi asum ceea ce spun, că adoptarea măsurii amnistiei fiscale va încuraja zona de evaziune fiscală prin neplata debitelor bugetare de către cei care până acum au fost buni platnici. Consider că avem obligația față de toți românii, nediferențiat, să fim corecți și transparenți. Avem obligația să venim în sprijinul persoanelor fizice și a mediului de afaceri cu măsuri care să încurajeze contribuabilii să fie onești în relația cu statul. Dacă noi suntem cinstiți cu ei și ei vor fi la rândul lor cinstiți cu noi. Pentru că noi, fiind într-un parteneriat la guvernare, reprezentăm în acest moment, alături de PSD, Statul. Și nu mă pot lăuda, așa cum face ministrul Teodorovici, cu această măsură fiscală cu efecte negative evidente, cu dezavantaje și inechități față de contribuabili onești.”-se precizează în comunicatul de presă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *