miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: 22 de copii de la Centrul Social Găești confirmați pozitiv8 iulie- zi neagră în lupta cu pandemia:A fost depășit pragul de 30000 de infectări, 555 de cazuri noi și 18 decesPercheziții în Dâmbovița, București și alte șapte județe, la membrii unui grup infracțional specializat în obCornești: Bărbat băut a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu ATV-ulMoroeni: 6,8 miliarde de lei pentru o investiție pentru protejarea mediuluiOana Vlăducă, Pro România:”exporturile de masă lemnoasă au fost aproape duble în primele patru luni ale acestui Carmen Holban, deputat PSD:”Sub guvernarea PNL pensile nu vor fi majorate!”Proiecte integrate pentru zonele marginalizate ale municipiului TargovisteAccident cumplit la Găești! Doi morți și un adolescent în stare gravă, după ce o mașină s-a izbit de un stâlp!Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montani
Home / INFO NAȚIONAL / Limbaj primitiv

Limbaj primitiv

Absolut halucinant, într-o Europă unită, care dărâmă barieră după barieră, în care cuvintele de ordine sunt “toleranţă” ,“multiculturalism “ şi “convieţuire” şi care a marcat recent împlinirea a 30 de ani de la căderea acelei monstruozităţi bolşevice numită “Zidul Berlinului”, câţiva politicieni români dovedesc un primitivism de neiertat în gândire şi exprimare.
      Campion, în sensul rău al cuvântului, rămâne senatorul PSD Șerban Nicolae, un peltic răutăcios care n-a ieşit în evidenţă decât prin trivialităţi şi iniţiative legislative pe placul fostului stăpân Liviu Dragnea. Ăsta a scris pe pagina sa de socializare, că liberalii sunt niște “neofanarioți” după un alt derapaj,  o declaraţie din luna octombrie în care a acuzat  că președintele Klaus Iohannis intenționează “să-i extermine pe pesediști cu ajutorul unor legi precum cele adoptate de naziști în 1935”. A recidivat de curând , când l-a numit pe preşedintele Iohannis “gauleiter”, într-un delir care ar impune rapid un consult de specialitate.

 

Şi mai grav este că nu avem de-a face cu un caz singular. Într-o postare pe Facebook, organizaţia PSD Focşani, proprietatea vătafului Oprişan, se „întreabă” dacă au ajuns străinii să ne conducă ţara:„Klaus, Siegfried, Kovesi, Orban, Hellvig, Clotilde, Kelemen, Tomac. Au ajuns străinii să ne conducă ţara? Felicitări SRI” iar pe 6 noiembrie, PSD Sibiu a avut o postare în care îi numea pe Klaus Iohannis „sasul” şi pe Ludovic Orban „etnicul maghiar”, şi îi acuza că nu au susţinut referendumul pentru definirea familiei în Constituţie drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie. În schimb „Vasilica Viorica Dăncilă este candidatul creștin-ortodox, precum majoritatea cetățenilor români, candidatul care a susținut familia tradițională la referedumul din toamna anului 2018.”

Sunt ieşiri xenofobe, pline de ură, demne de perioada de început a totalitarismului, când “clasa muncitoare” se lupta, propagandistic, cu cotropitorii străini şi imperialiştii şi din păcate nimeni nu încearcă să pună capăt acestor aberaţii. Dacă nu din partea şefilor politici (care au totuşi de pierdut în urma acestor ieşiri în decor), s-ar fi impus cel puţin reacţii consistente din partea acelor instituţii ale statului menite să stârpească  imoralitatea, violenţele de limbaj şi nesimţul din spaţiul public. Şansele să se întâmple aşa sunt însă palide , de vreme ce ditaişefa de campanile, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că “domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *