Acasă POLITIC Lipsa de coerență, abuzurile și incapacitatea autorităților de a oferi informații corecte i-au făcut pe români să nu mai aibă încredere în campania de imunizare

Lipsa de coerență, abuzurile și incapacitatea autorităților de a oferi informații corecte i-au făcut pe români să nu mai aibă încredere în campania de imunizare

de adrian

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a scos în evidență că,  pe lângă  o incidență crescută a cazurilor de coronavirus, ne confruntăm  și cu  lipsa totală de profesionalism a celor care conduc astăzi România, în privința gestionării acestei pandemii care afectează foarte multe familii:

Vreau să vă spun că Ministrul Sănătății, care este dâmbovițean, reprezentant al alianței USR PLUS, și-a delegat majoritatea atribuțiilor de ministru unei persoane apropiate care vorbește în numele său. Este un gest incredibil, care arată clar că actualul ministru nu poate face față funcției, iar acest lucru ne afectează pe toți.

În plus, nu există o voce lucidă la vârful României. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, anunță anumite lucruri, premierul Florin Cîțu îl contrazice, liderul PNL Ludovic Orban spune și el varianta lui, iar apoi toți se miră că numărul de români care nu au încredere în ceea ce comunică oficialii este tot mai mare.  Lipsa lor de coerență și incapacitatea de a oferi informații pe care să nu le contrazică tot ei, câteva ore mai târziu, nu face decât să crească nivelul de neîncredere al oamenilor.”

Consideră Carmen Holban că lipsa de încredere este  explicabilă, atâta timp cât românii văd cum se ceartă în coaliție și cum conflictele lor ne afectează pe toți:

“ Din conflictul din coaliție am ajuns să aflăm că există un sistem paralel de vaccinare, unde au fost imunizate mii de persoane. În afara sferei medicale, conflictul din coaliție  ne va lasă fără reabilitarea DN 71 la patru benzi, dar și fără o soluție de salvare a locurilor de muncă ale salariaților COS.

Revenind la vaccinarea peste rând a aproximativ 7000 de oameni în centre paralele secrete, vreau să vă spun că peste 4000 de vaccinuri au fost aruncate. 4000 de oameni au pierdut șansa de a se vaccina cât mai repede, având în vedere că mulți dintre cei care doresc nu au reușit încă să se programeze din lipsă de locuri. 4000  de vaccinuri care ar fi putut fi folosite au fost aruncate pentru că autorităților nu le pasă cu adevărat de români. Pentru că de la sloganuri la fapte este o cale foarte lungă și grea, căreia actuala coaliție de guvernare nu îi poate face față. Și vedem asta zi de zi.                                                                                                                                                   De asemenea, Guvernul PNL-USR-UDMR a făcut praf și bruma de credibilitate pe care o mai avea prin minciunile repetate că loturile de vaccin suspendate în mai multe țări europene, n-ar fi ajuns în România. După ce a transmis că loturile cu probleme ale vaccinului AstraZeneca nu au ajuns în România.

Adevărul este vital în orice situație de criză. Cu atât mai mult acum, în plină pandemie. Dacă nu spune adevărul,  dacă nu vine în fața românilor cu oameni integri, credibili, guvernul însuși compromite campania de vaccinare. 

Îndoielile românilor sunt rezonabile și sunt similare cu cele ale milioanelor de cetățeni europeni din țările care au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca din loturile cu probleme. În loc sa vină să le clarifice nedumeririle, să le risipească îndoielile, printr-o comunicare onestă, completă și credibilă, premierul Cîțu reacționează taliban și-i face teroriști pe cei care își pun întrebări. 

Practic premierul României i-a făcut teroriști pe toți cetățenii și responsabilii din toate țările Uniunii Europene unde s-a impus oprirea administrării vaccinului AstraZeneca din loturile în cazul cărora  există suspiciuni că au probleme.”                                                                                                                                              

You may also like

Lasă un Comentariu