miercuri , 22 mai 2019
Home / CULTURĂ / MC RANIN: “TÂRGOVIŞTEA, PENTRU CÂTEVA ZILE, O SĂ DEVINĂ CAPITALA MONDIALĂ A TEATRULUI”

MC RANIN: “TÂRGOVIŞTEA, PENTRU CÂTEVA ZILE, O SĂ DEVINĂ CAPITALA MONDIALĂ A TEATRULUI”

Din această seară şi până pe 10 iunie 2018,Teatrul “Tony Bulandra” organizează  a VIII-a ediţie a Festivalului Artelor Spectacolului „Babel”, tema aleasă fiind  GESTUL. O alegere motivată cum nu se poate mai bine chiar de Mc Ranin, directorul festivalului şi manager al Teatrului Tony Bulandra, într-o prezantare anterioară:

“Gestul este formă şi energie. Conţine informaţie şi vorbeşte mult mai uşor şi mai rapid despre arhetipuri decât cuvintele. Face ca esenţialul să înflorească în prezent şi să atingă astfel coarda sensibilă. Emoţia se naşte prin sugestie şi aceasta ţine foarte mult de fragilitatea simţurilor, care răspund mai prompt decât răspunde mintea la stimuli intelectuali. Bineînţeles că gestul trebuie încărcat de sens. Altfel, el este gol, o minciună pe care o rosteşte corpul. Cât de greu este pentru un actor să armonizeze pe scenă adevărul cuvântului cu adevărul gestului? Şi cât de mult distruge un gest fals tot personajul de până atunci…

Într-o lume care a devenit mută în a-şi exprima autenticele trăiri şi surdă faţă de tot ceea ce este lipsit de pragmatism, gestul contează. Un gest poate schimba lumea. La Babel 2018, ne propunem să reflectăm şi să acţionăm prin gest.”

Deschiderea oficială a BABEL FAST 2018 a avut loc cu puţin timp în urmă, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, fiind urmată de spectacolul “Carmen”, după Prosper Merimee şi jucat chiar de actorii târgovişteni.

În discursul de deschidere, directorul MC Ranin a ţinut să scoată în evidenţă faptul că organizarea festivalului a fost posibilă mulţumită susţinerii financiare din partea Primăriei şi Consiliului Local Târgovişte, aportului câtorva sponsori locali, 2018 fiind un an în care instituţii precum Ministerul Culturii şi ICR nu au ajutat cu nimic această manifestare artistică mult peste standardele obişnuite . Despre BABEL a fost invitat să vorbească şi Dieter Klop şi a făcut-o asemenea unui foarte bun ambasador al artelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *