joi , 4 iunie 2020
Home / EDUCAȚIE / MEC primește 150 de milioane de lei pentru achiziționarea de tablete
TITLE

MEC primește 150 de milioane de lei pentru achiziționarea de tablete

Guvernul României a adoptat  o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului Ministerului Educației cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul  elevilor din medii defavorizate la activitățile didactice la distanță.

În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

În Dâmbovița, potrivit situației prezentate de inspectorul școlar general, prof. Sorin Ion, în învățământul preuniversitar sunt 9685 elevi (15,26% din numărul total) care nu dispun de mijloacele necesare pentru învățământul online. Peste două treimi dintre aceștia, mai exact 6849 învață în mediul rural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *