marți , 2 iunie 2020
STIRI PE SCURT
“Membrii PSD Dâmbovița nu concep și nu sunt de acord cu cedarea președinției consiliului județean în favoarea rCoronavirus 1 iunie:443252 teste efectuate, 19398 cazuri confirmate, 13426 pacienți vindecațiAdrian Țuțuianu, vicepreședintele partidului: “Pro România va fi revelația competițiilor electorale din acest anCezar Preda, mesaj de Ziua CopiluluiValea Lungă:Un bărbat a ars odată cu locuința pe care a incendiat-oCarmen Holban, deputat PSD:”La mulți ani, copii de toate vârstele!”Accident mortal la BilciureștiGRAFICUL de lucru cu aparatele de măsurare a vitezei în luna IUNIE 2020Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunie
Home / RECENTE / Medici chinezi au împărtășit omologilor români din experiența în tratarea noului coronavirus

Medici chinezi au împărtășit omologilor români din experiența în tratarea noului coronavirus

În data de 13 aprilie 2020, reprezentanții Ambasadei Republicii Populare Chineze în România au solicitat președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, desemnarea unor medici din județul nostru care să participe, în data de 16 aprilie, la o videoconferință organizată prin asistența tehnică a Oficiului Afacerilor Externe și Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai, în cadrul căreia aceștia să beneficieze de experiența medicilor chinezi în lupta cu Coronavirus.

Din partea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, la videoconferință au participat managerul spitalului, dr. Claudiu Dumitrescu, directorul medical, dr. Andrei Tomescu, și un medic din cadrul Secției de Boli Infecțioase.

Urmare a acestei videoconferințe, dr. Andrei Tomescu, directorul medical al SJUT, a precizat câteva aspecte referitoare la experiența împărtășită de experții chinezi: „A fost un lucru interesant conferința, pentru faptul că medicii chinezi ne-au prezentat ceea ce au făcut ei în cazul pandemiei de la Shanghai, din luna aprilie a acestui an. Ce ar fi de reținut este faptul că, din 134 de pacienți grav internați în spital, au avut un singur deces. Și atunci, din toată procedura medicală pe care au făcut-o, putem să tragem învățăminte corecte. Sigur, au fost prezentate foarte multe detalii tehnice din punct de vedere medical. La această videoconferință a participat și un medic din cadrul Secției de Boli Infecțioase și împreună ne-am notat toate etapele de tratare a pacientului infectat cu COVID-19. Ne-au împărtășit din experiența lor, iar procedurile nu sunt cu mult diferite de ceea ce facem și noi, la acest moment. Sigur că sunt foarte multe aspecte de amănunt, care trebuie precizate, cum ar fi: pacienții cu boli hematologice, folosirea anticoagulantelor în terapia pentru COVID-19, pacienții vârstnici, oxigenoterapia care trebuie aplicată încă de la început. În concluzie, foarte multe lucruri interesante, a fost un câștig pentru noi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *