luni , 24 februarie 2020
STIRI PE SCURT
Aurelian Cotinescu va candida din partea PNL pentru Primăria TârgovişteDramatic:328 de comune fără medici de familie !Moreni: Curs gratuit de specializare a arbitrilor de traseu pentru competiţiile de motocros şi endurocrossAurelian Cotinescu: Guvernul liberal nu poate face reformele cerute de români fără majoritate în ParlamentPro România strânge semnături pentru construirea de parcări supraterane în TârgoviştePopulismul dăunează grav (sănătăţii)economieiRăzvan Bejan, mesaj de unitate pentru Moreni:”Nimeni nu poate reuşi de unul singur!”Audieri în … reluareIonuţ Bănică, primar şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa:”La Corbii Mari, sigur fac alianţă cu Pro România!”BULETIN RUTIERDâmboviţa: Trei accidente rutiere în mai puţin de două orePreşedintele PSD Dâmboviţa, despre bugetul judeţului:”Criteriul de bază la repartizarea fondurilor a fost interesDragobetele – Sărbătoarea iubirii la români“Vânzători” de cuțite și covoare, sancţionaţi de jandarmi”COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC – ARTĂ ŞI TRADIŢIE”Adrian Popescu, Pro România Târgovişte: “Susţinem impozitarea diferenţiată şi progresivă a salariilor”Arest la domiciliu pentru cei trei funcţionari din Primăria TârgovişteAurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, despre anchetarea celor trei funcţionari din primărieComerţul cu medicamente, paravan pentru evaziune fiscală şi spălare de baniAutovehicule în valoare de 150000 de euro, indisponibilizate la sediul IPJ
Home / INFO NAȚIONAL / MELEŞCANU, “IEPURELE” TRAS DIN JOBEN DE URECHILE CLĂPĂUGE…

MELEŞCANU, “IEPURELE” TRAS DIN JOBEN DE URECHILE CLĂPĂUGE…

      “Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie… Dar cel puţin s-o ştim şi noi!…  Pentru că eu am zis-o cu străbunii noştri, cu Mircea cel Bătrân şi cu Vlad Ţepeş, neică Zahario: îmi place trădarea, dar…”

Pentru iubitorii de carte, de literatură, dialogul de mai sus este familiar. Chiar şi pentru ceilalţi, atenţi cât de cât la ce se întâmplă pe scena politică de trei decenii încoace şi ceva mai apăsat  în ultimele zile,  schimbul de replici n-ar fi chiar o noutate. “Trădare” este cuvântul de ordine la debutul tumultuos al sesiunii parlamentare, cu aleşii veniţi din lunga vacanţă nu cu chef de lucru ci gata să se încaiere, pe funcţii şi ciloane. Cu un plus de scandal la camera superioară, ştiut fiind că  noul președinte al Senatului, funcție vacantă după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, va fi ales săptămâna viitoare. Un circ întreg , aproape o premieră, după mutarea surpriză a Vioricăi Dăncilă, care a anunțat că PSD îl susține la șefia Senatului pe Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe și vicepreședinte ALDE.
Ca bonus, un fel de bomboană pe coliva partidului dezertor , această propunere a stricat teribil planurile șefului ALDE,  care s-ar putea vedea şi pus în situația de a rămâne fără grup parlamentar, dacă Meleșcanu ar alege să  plece, invocând că partidul nu-l susține. Potrivit regulamentului Senatului, pentru a fi constituit un grup parlamentar este nevoie de şapte senatori aleși pe listele aceluiași partid sau alianțe. În acest moment grupul ALDE are fix şapte membri, deci funcţionează la limita regulamentului. Riscul cel mai mare este însă ca această candidatură să ducă la scindarea partidului, pentru că “Mele” nu este nici pe departe singurul parlamentar ALDE gata să se vândă pa 30 de arginţi. Profund unsuros, ipocrit , fără verticalitate, veşnic frânt de şira spinării, Meleşcanu a spus că a acceptat această ofertă din partea PSD pentru “că e o perioadă extrem de dificilă pentru România în care avem nevoie de stabilitate.” Bietul de el, tot cu gândul la “ţărişoară”…

Acuma nu că ar fi mai rău sau mai bine pentru români şi România, cu Meleşcanu în locul lui Tăriceanu. Tot un drac. La Meleşcanu lichelismul este însă mult mai evident, ca unul  cu patru mandate de senator la patru partide diferite, fost şef SIE, mai multe mandate ca secretar de stat şi ministru de Externe, cu o prestaţie  foarte, foarte  slabă.  Fie şi numai prin lipsa de implicare, acest individ din categoria celor care au îmbătrânit degeaba, a  fost părtaş la generarea unor prejudicii majore pentru România. De menţionat aici brambureala pe tema mutării ambasadei din Israel şi, consecinţe directe, ratarea unui proiecte de ţară vitale, privind  accederea   în OCDE şi desemnarea ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Şi ăsta se vrea al doilea om în stat, să se sacrifice cum spuneam, de focul “ţărişoarei”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *