marți , 21 ianuarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / MELEŞCANU, UN FURUNCUL PE OBRAZUL DIPLOMAŢIEI ROMÂNE

MELEŞCANU, UN FURUNCUL PE OBRAZUL DIPLOMAŢIEI ROMÂNE

De sâmbătă, de când socialiștii președintelui Dodon și pro-europenii ACUM au semnat un acord de ”dezoligarhizare” a țării, au ales un președinte al Parlamentului și au numit un nou guvern, condus de Maia Sandu, Basarabia fierbe. Curtea Constituțională, aflată sub influența oligarhului Plahotniuc, a dat mai multe decizii  care fac să dispară orice urmă de stat de drept. Au fost de părere membrii CCM că  Parlamentul trebuie dizolvat iar alegerea Zinaidei Greceanîi drept președinte al Parlamentului și numirea noului guvern sunt neconstituționale. În replică, tot sâmbătă, Parlamentul de la Chișinău a adoptat o rezoluţie prin care declară Republica Moldova ”Stat capturat” și a votat pentru demiterea liderului parchetului anticorupție și a șefului serviciului secret.
Partidul Democrat , stăpânit de oligarhul Plahotniuc a răspuns acuzând o ”lovitură de stat” și cerând alegeri parlamentare și prezidențiale. Haosul a fost amplificat de Dodon, care n-a ezitat să  ceară ajutor internațional pentru schimbarea de regim din Republica Moldova.   Pavel Filip spune că este în continuare  premierul legitim al țării şi a anunțat alegeri anticipate în septembrie iar Partidul Democrat al oligarhului Plahotniuc a organizat un protest în centrul Chișinăului, cu oameni aduși cu autobuzele. Deputații noii majorităţi au adoptat, tot duminică, o hotărâre prin care declară ca fostul Guvern Filip este ilegal, iar statul a fost uzurpat.

Pentru a salva situaţia, Dodon a fost în contact cu Ambasada Rusă iar Maia Sandu cu diplomaţii occidentali. Absolut ruşinos, MAE a emis abia duminică la prânz un prim comunicat sterp, din care reiese că “Guvernul României transmite că urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european.”

P.S Dacă MAE este absent din peisaj, bate câmpii în schimb Teodor Meleșcanu.   Ramolit şi ca om politic, acest defazat a declarat luni  că “în Republica Moldova, singura soluție sunt alegeri anticipate pe 6 septembrie.” Adică susţine  varianta Partidului Democrat al lui Vladimir Plahotniuc, contrar poziţiei SUA şi UE, exprimată de comisarul European Frederica Mogherini, care a recunoscut Guvernul Maia Sandu…  În acest context mai trebuie spus că , în mod inexplicabil, guvernul de la Bucureşti, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a suspendat finanţarea pentru singurul cotidian tipărit în limba română şi cu acoperire pe întreg teritoriul Basarabiei. De ce oare???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *