joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Fermierii sunt așteptați să solicite ajutorul pentru motorină„MOMENT” – Expoziție de pictură semnată de doi artiști aflați la început de carierăCoronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATI
Home / SOCIETATE / MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL CU PRILEJUL ZILEI MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE -NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2020-

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL CU PRILEJUL ZILEI MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE -NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2020-

Ziua Municipiului Târgoviște reprezintă pentru noi toți, locuitorii acestui binecuvântat oraș, un prilej de mare sărbătoare, de bucurie, de rememorare a impresionantului patrimoniu spiritual și cultural al istoricei Cetăți de Scaun muntene, pentru a găsi mereu noi și puternice imbolduri de a construi viitorul, cu responsabilitate, cu demnitate și cu hotărâre.

Alegerea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului ca Zi a Municipiului Târgoviște vorbește despre credința înaintașilor noștri, despre efervescența spirituală a contemporanilor și despre necesitatea de a transmite, cu fidelitate și cu statornicie, credința strămoșească, urmașilor noștri.

De orașulnostru sunt legate numele unor numeroase personalități, evenimente sau instituții  celebre, precum: Sf. Voievod Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, Ieromonahul Macarie, Diaconul Coresi, Scholagraeca et latina, ori Școala prozatorilor târgovișteni etc. Împreună, dau gloria acestei urbe și ne obligă să-i egalăm și să-i depășim, să contribuim la mai binele neamului nostru și al țării.

Pe fiecare dintre dumneavoastră, Domnule Primar și doamnelor și domnilor Consilieri Municipali, poporul și Bunul Dumnezeu v-au hărăzit cu responsabilitatea de a administra cu mare conștiinciozitate și deplină dăruire treburile administrative, economice și sociale ale fostei capitale a Țării Românești.

Este o mare onoare, demnitate și responsabilitate, fiindcă de fiecare dată când aveți de luat câte o hotărâre importantă trebuie să vă gândiți la cei mari care au fost, la noi toți cei care suntem și la cei ce ne vor urma și astfel, să decideți, cu credință și cu iubire!

Vă felicit pe toți cei care ați avut bune intenții și frumoase inițiative în favoarea târgoviștenilor și vă îndemn pe toți cei care veți continua și în următorul mandat, să depășiți răul, ura și dezbinarea spre binele nostru al tuturor și spre slava lui Dumnezeu.

La mulți ani, Târgoviște!

La mulți ani, târgovișteni!

 

+NIFON,

 

Arhiepiscop şi Mitropolit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *