duminică , 17 februarie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / MIHAI FIFOR, MINISTRUL APĂRĂRII, VIZITĂ DE LUCRU ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

MIHAI FIFOR, MINISTRUL APĂRĂRII, VIZITĂ DE LUCRU ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

         Ministrul Apărării Naționale, Mihai-Viorel Fifor, a efectuat astăzi o vizită în județul Dâmbovița, care a debutat cu o primă întâlnire la sediul Consiliului Județean. Înaltul demnitar a fost întâmpinat de senatorul Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița – președintele Daniel Comănescu și vicepreședintele Luciana Cristea, prefectul județului Dâmbovița – Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureșan, parlamentarii dâmbovițeni Carmen Holban, Oana Vlăducă, Corneliu Ștefan, Cezar Preda și Iancu Caracota, primarul municipiului Târgoviște, Daniel-Cristian Stan, și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

         Discuţiile au vizat  problematica existentă la nivelul județului Dâmbovița în domeniul apărării naționale, senatorul Adrian Țuțuianu fiind cel care a făcut ministrului o prezentare a situaţiei. A fost abordată inclusiv posibilitatea trecerii Casei Armatei din Târgoviște, clădire construită în urmă cu aproximativ 100 ani și devenită monument istoric în anul 2004, din domeniul public al statului în domeniul public al județului în vederea reabilitării și modernizării acestuia și utilizarea sa pentru desfășurarea atât a activității structurilor MApN, cât și a evenimentelor culturale importante ale județului.

         Ulterior, au avut loc deplasări la diferite obiective de interes : unitățile militare din municipiul Târgoviște (zona Teiș), Casa Armatei din Târgoviște, Policlinica Militară , locația fostei unități militare de la gara Târgoviște și Spitalul Mănăstirea Dealu.  

         Tot la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc  o întâlnire de lucru cu reprezentanții societăților comerciale din industria de apărare, prilej cu care ministrul Mihai Fifor a precizat că va analiza chestiunile ce i-au fost aduse în atenție și va iniția toate demersurile posibile în vederea soluționării acestora. De asemenea, a subliniat că printre subiectele de interes ale ministerului se numără și preluarea în administrare a spitalului de la Mănăstirea Dealu, înființarea unui liceu tehnologic al Armatei Române, care să ofere personal calificat în domeniu și să compenseze, astfel, lipsa de cadre pe care armata o resimte în prezent, precum și modernizarea Centrului de Mentenanță ”Radu cel Mare” de la Teiș, în cadrul unui proiect-pilot: ”Va deveni un centru-pilot pentru ceea ce va însemna mentenanța echipamentelor militare din dotarea Armatei Române. Intenționăm ca acest centru să fie dezvoltat în perioada imediat următoare prin investiții foarte serioase atât în partea de infrastructură, dar și în ceea ce privește angajarea de personal, dotarea cu echipamente adecvate pentru tehnica militară de ultimă generație. Ne dorim ca centrul de mentenanță de la Târgoviște să fie un centru etalon.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *