marți , 10 decembrie 2019
Home / EDITORIAL / MILIŢIA LUI CARMEN DAN

MILIŢIA LUI CARMEN DAN

Despre grozăvia de la Caracal s-a auzit până în ultimul cătun şi ţara , cernită, se cutremură de ce a fost capabil să făptuiască un monstru dar şi de ce n-a fost în stare să facă o cohortă de “oameni ai legii”. Un popor întreg este îndurerat şi, afirmăm cu toată responsabilitatea, înspăimântat la gândul că instituţii ale statului, în care a avut încredere şi pe care le-a susţinut material şi financiar, în numeroase rânduri peste posibilităţi, nu mai sunt capabile să îl apere. Oamenii se tem că nu mai are  cine să le  protejeze fii şi fiicele, integritatea fizică ori proprietatea. Nu generalizăm dar s-au înmulţit nepermis situaţiile în care instituţii de forţă- cum le place unora să le “alinte”- au dat mari rateuri şi nimeni n-a mişcat un deget să remedieze erorile din sistem, să corecteze disfuncţionalităţile. Dimpotrivă, şefii politici au acţionat constant pentru a le transforma în veritabile miliţii de partid, numai bune pentru intervenţii în genul represiunii din 10 august anul trecut.

A fost nenorocirea de la Colectiv, după care s-a spus pentru prima oară răspicat şi cât se poate de oficial:”CORUPŢIA UCIDE !” Vorbim despre cazul din Apuseni, unde nişte salvatori au murit cu zile iar colegul supravieţuitor datorează viaţa unui pădurar. Un om cu inimă mare, care a ieşit în ger  şi a localizat epava avionului cu mult înaintea operatorilor unor sisteme de urmărire sofisticate, care au costat zeci de milioane de euro. A murit nevinovat Bogdan Gigină, doar pentru că ministrul său, veşnic schimonosit la faţă şi mai cu seamă atunci când făcea un efort de gândire, suferea acut de grandomanie… “Peştele de la cap se-mpute” iar acest uriaş  adevăr, condensat de înţelepciunea românilor în câteva cuvinte,  este mai evident ca oricând astăzi, la MAI, un minister pus pe butuci de politrucii care l-au condus. A fost unul ca Oprea, de nici el nu ştia bine pentru ce a primit atâtea stele. Au fost şi alţii, precum Radu Stroe, vajnic continuator al bolşevicului  Chiţac, dar Carmen Dan, sluga perfectă a unui infractor  le-a pus capac. Cu o asemenea “pleiadă” nu este de mirare că, la academia partonată de MAI taie şi spânzură plagiatorii ori că s-au răspândit ca o molimă corupţia şi incompetenţa, că nepotismul feroce a transformat unităţi întregi în feude.

Ministerul a fost transformat într-o bâtă uriaşă, numai bună de potolit contestatarii, de la simpli protestatari de stradă, gazaţi şi bătuţi “potrivit regulamentelor” şi până la lovituri de fineţe, inclusiv la adresa unor ziarişti incomozi, cum  corect a punctat un coleg din presa locală. Peste toate nemerniciile s-a suprapus una şi mai mare: clasa politică, în majoritate, n-a avut niciodată până acum atâta apetenţă pentru favorizarea infractorilor. Au fost modificate legi în beneficial hoţilor, tâlharilor, criminalilor şi violatorilor  şi nu este de mirare că poliţiştii şi jandarmii corecţi, dispuşi să îşi facă datoria, ezită atunci când ştiu că sunt vulnerabili.

Dincolo de emoţia generală, trebuie înţeles că oamenii au ajuns la capătul răbdării şi nu mai sunt dispuşi să tolereze corupţia şi incompetenţa. Primii vor plăti politicienii care, se vede extrem de clar, n-au înţeles nimic în urma votului din 26 mai, apoi vor fi buni de plată şi executanţii care îşi vând sufletele pe 30 de arginţi. Culmea, sunt unii nu pricep nici acum sau n-au bunul simţ să gândească la dimensiunea grozăviei: încearcă să profite pe urma dramei de la Caracal şi latră la televizor despre “necesitatea trecerii STS în subordinea MApN”. Adică încearcă să continue pe linia trasată de puşcăriaşul Dragnea cu ceva timp în urmă, să pună mâna pe instituţia care, între altele, operează  softul care gestionează datele alegerilor. Se înşeală însă amarnic , pentru că românii cinstiţi sunt mai hotărâţi ca oricând să îşi ia ţara înapoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *