marți , 18 februarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / MINISTRUL CUC “ÎNJUMĂTĂŢEŞTE” PÂNĂ ŞI AUTOSTRĂZILE … VIRTUALE

MINISTRUL CUC “ÎNJUMĂTĂŢEŞTE” PÂNĂ ŞI AUTOSTRĂZILE … VIRTUALE

Cei cu ţinere de minte îşi  amintesc încrâncenarea cu care, pe  la începutul anului, reprezentanții de la Transporturi promiteau ceva de domeniul incredibilului, adică 180 de km de autostradă finalizați în 2019.  A intrat în joc la acea vreme şi premierul Viorica Dăncilă, care, fireşte, nu putea contrazice ditamai specialiştii.  Acum, la jumătatea anului, ministrul Cuc îngroaşă din obraz ,  “înjumătățește” previziunile și estimează „în jur de 100 de km” de autostradă deschiși.  Cei care au habar de situaţia din teren susţin însă că și această nouă promisiune  e  prea optimistă pentru că, în realitate, șanse adevărate pentru deschidere ar fi  doar pentru circa 43 de kilometri de autostradă de la Lugoj – la Deva, două tronsoane începute de peste șase ani . În rest, doar șanse pur teoretice pentru unele tronsoane și zero posibilități de finalizare pentru altele. Mai mult, Cuc a declarat  că “la preluarea mandatului domnul Neaga  a avansat un număr de kilometri şi i-am spus la acel moment că din punct de vedere administrativ voi face tot ce pot ca să finalizăm acel număr de kilometri, în care personal pot să spun că nu am crezut că vor fi finalizaţi 180 de kilometri, noi având în lucru undeva la 120 de kilometri”. De ce nu l-a dat afară chiar atunci pe Neaga? Simplu: veneau alegerile şi dl. ministru era, ca tot omul politic, în campanie electorală.

Şi încă ceva: Răzvan Cuc a găsit şi vinovatul pentru uriaşele întârzieri, anume vremea, în opinia sa  problema din calea construcției de autostrăzi… Nu corupţia, nu dezinteresul, nu alocarea fondurilor cu ţârâita, ca să se ajungă banii de pensii speciale, ajutoare sociale ori salarii nesimţite. Nici măcar ruperea teatrală a unor contracte, care s-a lăsat cu plângeri în Instanţă şi posibile blocaje de ani şi ani de zile.

“Dacă trei luni de zile plouă încontinuu, să-i cer lui Dumnezeu să-şi pună mandatul pe masă?”- a întrebat Cuc retoric, ceea ce denotă  că nici prin cap nu-i trece să  plătească  cu funcţia, dacă cei 100 de kilometri nu se vor realiza, aşa cum a promis, spune el acum în cunoştinţă de cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *