Acasă POLITIC MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE, ROVANA PLUMB, ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU OFICIALI ITALIENI

MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE, ROVANA PLUMB, ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CU OFICIALI ITALIENI

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, totodată ministru interimar la Transporturi, a efectuat o vizită de lucru la Roma, unde a dialogat cu oficiali italieni, între care Barbara Lezzi, ministru pentru Regiunile din Sudul Italiei. Cei doi oficiali au discutat despre noul cadrul de programare pentru utilizarea fondurilor europene în perioada de programare 2021-2027.

Ministrul Rovana Plumb a prezentat perspectiva și prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în ceea ce privește Politica de Coeziune. În acest context, a arătat că obiectivul Președinției României este continuarea negocierilor într-un ritm dinamic, în vederea inițierii trialogului cu Parlamentul European.

Ministrul Italian a subliniat, la rândul său, domeniile prioritare în care Italia vrea să investească în viitor, solicitând sprijin Președinției române pentru o mai mare flexibilitate în utilizarea fondurilor, în așa fel încât banii europeni să răspundă mai bine nevoilor regiunilor.

Rovana Plumb, în calitate de ministru român al Fondurilor Europene a inițiat o serie de întâlniri bilaterale cu miniștri din statele membre ale UE, în vederea obținerii de sprijin pentru consolidarea Politicii de Coeziune, care gestionează fondurile de care țările membre UE au nevoie pentru a susține competitivitatea și pentru a recupera decalajele de dezvoltare la nivel regional.

Din delegația României au făcut parte ambasadorul României la Roma, Dl. George Gabriel Bologan și atașatul României la Bruxelles, Dl. Călin Chira, responsabil cu negocierea dosarului privind Politica de Coeziune.

You may also like

Lasă un Comentariu