miercuri , 30 septembrie 2020
Home / SOCIETATE / MIRCEA PETRE RÎBINSCHI A TRECUT ÎN LUMEA CELOR VEȘNICE. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

MIRCEA PETRE RÎBINSCHI A TRECUT ÎN LUMEA CELOR VEȘNICE. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Ieri, 13 august 2020, la ora 15.45, Mircea Petre Rîbinschi a plecat pentru totdeauna dintre noi, trecând în lumea celor veșnice. A văzut lumina zilei în data de 17.06.1935, la Târgoviște. Absolvent al Institutului de Arte Plastice București (promoția 1964). I-a avut ca profesori pe Corneliu Baba si Alexandru Ciucurencu. A fost profesor, catedra de scenografie, în cadrul IATC, a semnat scenografia la numeroase piese de teatru puse în scenă în cadrul Teatrului Național București, dar și la numeroase filme. A fost unul dintre scenografii ce a colaborat cu Sergiu Nicolaescu.

In 1993 a primit premiul UCIN pentru scenografie – decoruri cu filmul Patul conjugal.

Dumnezeu sa-l odihneasca !

 

Filmografie – Consultant decor

Îngerul necesar (2007) Trailer

Filmografie – scenografie

Italiencele (2004)

Triunghiul Morții (1999)

Punctul zero (1996) – scenografie

Filmografie – costume

Noro (2002)

Începutul adevărului / Oglinda (1994)

Cîntec pentru fiul meu (1980)

Filmografie – decoruri

Patul lui Procust (2001)

Această lehamite (1994) – decoruri

Începutul adevărului / Oglinda (1994)

Patul conjugal (1993)

Liceenii Rock ‘n’ Roll (1992)

Șantaj (1982) – decoruri

Filmografie – design de producţie

Sosesc păsările călătoare (1984)

Cîntec pentru fiul meu (1980)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *