marți , 25 iunie 2019
Home / CULTURĂ / „ MOTIVE ORNAMENTALE BRÂNCOVENEȘTI”- EXPOZIŢIE GĂZDUITĂ DE MUZEUL DE ISTORIE

„ MOTIVE ORNAMENTALE BRÂNCOVENEȘTI”- EXPOZIŢIE GĂZDUITĂ DE MUZEUL DE ISTORIE

Afis Ornamente 6_02

     Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, în calitate de parteneri şi Asociația culturală Dar Development, invită publicul la  expoziția itinerantă “Motive ornamentale brâncoveneşti”, realizată în cadrul unui proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național şi care propune reevaluarea tezaurului de ornamente din scrierile de cancelaria brâncovenească.

          Prin acest demers, partenerii  și-au propus marcarea împlinirii celor 330 de ani de la urcarea lui Constantin Brâncoveanu pe tronul Valahiei într-o manieră originală. Vernisajul expoziției ”Motive ornamentale brâncovenești” va avea loc la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, joi, 6 septembrie la orele 17:00.

          Pentru vizitatori este un bun prilej de a  regăsi ornamentele documentelor de cancelarie: litere inițiale realizate meșteșugit, steme și blazoane, miniaturi cu motive florale sau zoomorfe, pictate cu măiestrie de către artista clujană Teodora Roșca în tehnica icoanelor pe sticlă și a mobilierului pictat sau transpuse pe hârtie manuală, calc sau pânză în variate forme actuale, imaginate de organizatorii expoziției.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 6-13 septembrie, în vreme ce Târgoviștea pentru ultima dată curte domnească în vremea Brîncoveanului, va sărbători între7-9 septembrie, Zilele Cetății.

Partenerii asociației în cadrul proiectului sunt: Arhivele Naționale ale României, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște”, Museikon- Muzeul Icoanei și Cărții Vechi din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Muzeul Județean „Aurel Sacerdoțeanu Vâlcea”, la care se adaugă Centrul Cultural Palate Brâncovenești de la Mogoșoaia, pentru a realiza un parcurs brâncovenesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *