vineri , 14 august 2020
STIRI PE SCURT
Pandemia de COVID-19 a îndoliat 95 de familii dâmbovițeneConstantin Dinu – Candidatul PSD pentru al treilea mandat la Primăria Municipiului MoreniLa Fieni, Pro România susține candidatura tânărului antreprenor Marius Ciprian IancuPompierii morenari, două misiuni dintr-un foc!“Noua casă”- rămâne un program doar pentru tinerii cu baniCoronavirus 13 august, două recorduri negre: 1454 cazuri noi confirmate și 53 de decese în ultimele 24 de oreAdrian Țuțuianu, senator: Parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzurăMIRCEA PETRE RÎBINSCHI A TRECUT ÎN LUMEA CELOR VEȘNICE. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”N-am luat cu forța niciun primar!”Premieră la ANAF- Identificarea vizuală online pentru înregistrarea în SPV înregistrarea în SPVPreședintele PSD Dâmbovița, Cornel Ștefan, alături de Luisa Bărboiu, la lansarea candidaturii pentru un nou mandatAlarmant: 12 dâmbovițeni infectați cu COVID-19 au murit în ultimele 48 de orePreședintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, susține că 1,5 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura judeMircea Vodă : Incendiu izbucnit de la un scurt-circuit electricCoronavirus 12 august: 1415 cazuri noi și 43 de decese în ultimele 24 de ore.485 pacienți în stare critică la ATILa Potlogi a fost vernisată expoziția „Mir și Borangic- Omagiu Brâncovenilor”Liberalii târgovișteni acuză că le-au fost vandalizate corturile și tăiate mesh-urile electoraleInconștiență sau tupeu fără margini ? S-a prezentat băut la examenul pentru permisul auto!Robert Turcescu- o candidatură “exotică” la Consiliul Județean DâmbovițaPucioasa:Proiect de 15 milioane de lei pentru consolidarea, reabilitarea și extinderea Colegiului Național Nicolae Tit
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Munca- un “lux” prea mare pentru două milioane de români ?!

Munca- un “lux” prea mare pentru două milioane de români ?!

Deşi este greu de crezut, s-a demonstrat că două milioane de români , în vârstă de muncă,  nu au lucrat, oficial, nicio zi în viața lor. Vorbim despre cele două milioane de români care nu au avut niciodată o slujbă şi din care doar 300.000 au admis că s-au ocupat de creșterea copilului, restul indicând ”alte motive”. La polul opus avem o minoritate care muncește în două locuri, fie pentru a-și achita   creditele luate, pentru a-şi creşte decent copiii ori pentru a face faţă altor situaţii.

Previzibil, din totalul celor care nu au şi nu au avut serviciu, aproape jumătate, respectiv 930000, sunt tineri cu vârste între 18-24 de ani, absolvenţi de liceu cu care cei mai mulţi patroni nu prea au ce face, studenţi dar şi foarte mulţi trântori, care aleg să trăiască pe spinarea altora. Inadmisibil într-o societate normală, guvernată după principii sănătoase, avem 392000 de indivizi din categoria 25-34 de ani şi alţi 277400 cu vârste de 35-44 de ani, deci 571400 de inşi în floarea vârstei, care n-au fost o zi salariaţi, “în rândul lumii” cum se spune. În fine, acestora li se mai adaugă 220000 de români, între 45-54 de ani, care n-au dat odată pe la slujbă. Ca o paranteză, peste 54 de ani nu se pune problema, ştiut fiind că vechiul regim nu tolera nemunca.

Problema cea mai gravă a societăţii nu este neapărat din ce trăiesc aceşti indivizi; cu adevărat importantă este gaura pe care a fac în bugetele de sănătate şi asistenţă socială, ca unii care nu plătesc impozit pe venit şi nici contribuţiile la CASS ori pentru pensii dar beneficiază de asistenţă socială şi mai ales de servicii medicale. Vorbim apoi fără riscul de a greşi, despre economia subterană, încă înfloritoare, ceea ce înseamnă, de asemenea, prejudicii mari aduse bugetului de stat. Nu în ultimul rând trebuie spus că , în absenţa impozitelor şi contribuţiilor celor două milioane de persoane care n-au fost o zi angajate, povara bugetului este suportată de salariaţii români, printre cei mai cocoşaţi de dări din Europa. Oameni obligaţi să muncească mai mult de şase luni pe an ca să mulţumească statul, extrem de permisiv cu marii evazionişti dar necruţător cu prăpădiţii cărora le poate fi pus sechestru pe case pentru câteva sute de lei restante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *