joi , 22 august 2019
Home / EDUCAȚIE / MUZEUL DE ISTORIE GĂZDUIEŞTE EXPOZIŢIA ”ARTA TRADIȚIONALĂ – MARTOR TĂCUT AL ISTORIEI”

MUZEUL DE ISTORIE GĂZDUIEŞTE EXPOZIŢIA ”ARTA TRADIȚIONALĂ – MARTOR TĂCUT AL ISTORIEI”

  La Muzeul de Istorie va avea loc mâine, începând cu ora 12. vernisajul expoziției de fotografie veche ”Arta tradițională – martor tăcut al istoriei”, care își dorește să ilustreze costumul popular din epoca Marii Uniri precum și tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile tradiționale românești. Evenimentul reprezintă un prilej de aducere aminte, dar, în egală măsură, de conștientizare a tinerei generații cu privire la înaintași.

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a inițiat un proiect cultural în anul Centenarului menit să aducă în fața publicului, prin intermediul unor fotografii supradiemnsionate, reproduse după originale din epocă, momente importante din secolul Marii Uniri: nunta, aspecte din viața cotidiană, meșteșuguri, figuri emblematice ale unor dâmbovițeni, oameni simpli.

În acest fel, fotografia veche se transformă într-un martor ocular al istoriei, tăcut, dar elocvent în egală măsură. Expoziția cuprinde peste 170 de fotografii, unele aflate în arhiva Centrului Județean de Cultură, altele provenind din colecții particulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *