duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Neamțul român și ungurul demagog

Neamțul român și ungurul demagog

Politicienii unguri, și vorbim aici nu numai despre cei de la Budapesta, dovedesc o apetență aproape maladivă pentru duplicitate și demagogie. Adică tot ei latră mai tare după ce bagă bățul prin gard ori schelălăie atunci când li se dă peste bot.  Cu precizarea că bocetele lor pe triluri naționalist-demagogice nu prea mai sunt luate în seamă prin cancelariile occidentale. Pentru că nu-i mai crede nimeni atunci când se  victimizează, nefiind în stare să mențină relații de bună vecinătate cu nicio țară vecină, exceptând poate Austria. Avem aici o nouă dovadă  în acest sens, anume derapajul ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto, care a lansat  un atac vulgar la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a calificat ca fiind „un politician extremist antimaghiar”. Declarația belicoasă a fost postată pe o rețea de socializare,  după ce șeful statului a anunțat că trimite la CCR o lege care prevedea deschiderea unui punct de frontieră cu Ungaria.

Pe scurt, în sesizarea către CCR, șeful statului  arată că legea contravine dispozițiilor constituționale privind principiului separației puterilor în stat. În opinia sa, prin adoptarea unui astfel de act normativ “Parlamentul limitează libertatea Guvernului în a-și manifesta voința cu privire la o anumită problemă de politică externă”. Adică deschiderea unui nou punct de frontieă este treaba Guvernului, nicidecum a Parlamentului.Asta a contat însă prea puțin spre deloc pentru mâna dreaptă a premierului de la Budapesta, Victor Orban, care abia ce s-a pozat cu harta Ungariei pe fundal, la care alipise cu de la sine putere Transilvania.

Szijjarto s-a văitat că Iohannis ar implica  Ungaria si guvernul ungar în campania electorala din  România și că ar face rău în mod intentionat relației româno-ungare. Că , vezi Doamne, “trecerile de frontieră deschise la granița celor două state nu sunt doar simbolice, au și o însemnătate practică. Aduc mai aproape comunitățile.(…) Veto-ul deschiderii unei noi treceri de frontieră nu înseamnă altceva decât împiedicarea intenționată a apropierii celor două națiuni. Guvernul Ungariei rămâne în continuare angajat în dezvoltarea relațiilor bilaterale, deoarece aceasta este și în interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și în Ținutul Secuiesc”, a scris Szijjarto, pe Facebook.

Și ar fi fost aici cazul unei intervenții energice a MAE Român, să-l întrebe care ținut secuiesc? Acela din jurul lacului Balaton? Despre care apropiere a celor două națiuni vorbește, când Ungaria blochează de ani și ani de zile accesul României în OCDE, cu pierderi însemnate pentru țara noastră?

Să nu fi aflat oare ministrul de externe ungar de veșnicele șicane pe care le au de îndurat românii care vor să tranziteze pusta în drumul spre locurile de muncă din vestul Europei? Asta o fi însemnând în opinia sa “apropierea celor două națiuni”? Realitatea este alta iar supărarea de la Budapesta vine din cu totul alte motive. Anume că președintele României nu tolerează cârdășia și nici trocurile pe care un pușcăriaș ca Dragnea le punea la cale cu UDMR. E supărare mare și că s-au dus vremurile în care un nevertebrat ca Meleșcanu îi lăsa să își facă de cap iar autoritățile de la București nu mai acceptă ingineriile financiare pe care ungurii le tot fac prin Ardeal.

 

 

One comment

  1. da’ cine îl mai bagă în seamă pe “menestrelul/trompeta” ăsta/asta a lui V.Orban?
    poate… Sputnik, că Europa nu se mai uită în gura ungurilor cînd se victimizează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *