luni , 1 iunie 2020
STIRI PE SCURT
Lungulețu: Octogenară omorâtă în propria curte de un autoturism scăpat de sub controlCoronavirus 31 mai: 124 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 160 de pacienți la ATILuni se redeschid terasele: maxim patru persoane la o masă, obligatoriu rezervări și registrul cliențilorCriza coronavirus 30 mai:151 cazuri noi în untimele 24 de ore, 19133 de la începutul pandemieiPeste 150 de polițiști, jandarmi și luptători SAS au intervenit pentru calmarea spiritelor la MătăsaruCornel Ștefan :“Județul Dâmbovița trebuie să țină pasul cu timpurile”Coronavirus:încă două cazuri confirmate în DâmbovițaConcursul Național de Poezie „Constantin Virgil Bănescu”- ediția a XI-aAu început noi lucrări de asfaltare pe drumurile județeneCoronavirus 29 mai 2020:1240 de persoane decedate în țară de la începutul pandemiei, 106 români morți în străinVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:”Proiectul DN 7 Bâldana-Titu a intrat în linie dreaptă”Deputatul liberal Cezar Preda, precizări privind măsurile de relaxare aprobate începând cu 1 iunieOana Vlăducă, Pro România:” Prefectura e un fel de spectator care dă răspunsuri vagi atunci când i se cere să iElevii aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar2834 dâmbovițeni în izolare la domiciliu, 12 cazuri confirmate în ultimele 24 de orePercheziții la membrii unei grupări bănuite de camătă și șantajPSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția consiliului județeanCioban mort pe drumul spre stâna din munteCriza coronavirus 28 mai:197 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 182 pacienți la ATI, 12629 persoane vindecateVirgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, declarație de presă
Home / SĂNĂTATE / NEMŢII CA NEMŢII ŞI CA LA NOI LA NIMENEA…

NEMŢII CA NEMŢII ŞI CA LA NOI LA NIMENEA…

Ministrul german al Sănătății, un domn pe nume Jens Spahn, a anunţat că vrea să impună obligativitatea vaccinării împotriva rujeolei la copiii de grădiniță și de vârstă școlară. Proiectul său include şi sancţiuni drastice, cu amenzi mari dar  și  cu posibilitatea unor  eventuale excluderi de la grădiniță, ceea ce nu-şi poate permite orice părinte, date fiind contribuţiile foarte consistente din partea statului german şi condiţiile excelente asigurate. Amenzile ar putea fi de până la 2500 de euro iar măsurile planificate fac parte dintr-un proiect de lege pe care Spahn l-a pus în discuția guvernului și speră să treacă anul acesta prin Bundestag. Nu tu ordonanţă de urgenţă, nu tu compromisuri  cu minoritarii, nimic făcut pe genunchi ori negociat prin spatele uşilor închise ori cu organizaţii care nu au nimic în comun cu interesul public. Nemţii sunt nemţi, sunt conştienţi că fără copii sănătoşi nu există viitor şi nu vor altceva decât să îi protejeze.

Şi ca să ne facem o idée vizavi de temeinicia şi rigoarea caracteristice politicienilor germani, propunerea vine la scurt timp după ce  renumitul Institut Robert Koch a prezentat  cifre privind ratele de vaccinare, care sunt colectate în Germania în timpul înscrierii la școli. În 2017, peste 97% dintre elevi au primit primul vaccin împotriva rujeolei, însă numai 92,8%, pe cel de-al doilea, considerat foarte important, în condiţiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o rată de vaccinare de 95%, pentru a elimina rujeola, boală  extrem de contagioasă și, ce-i drept în cazuri rare, letală. Nu vor exista costuri pentru cetăţeni şi- aspect foarte important- vaccinări împotriva rujeolei vor fi posibile, în viitor, la toți medicii, în afara celor stomatologi, fiind vorba despre “utilizarea fiecărei vizite la medic, pentru a verifica starea de vaccinare”.

Am prezentat toate acestea pentru a da cititorilor posibilitatea să compare cu circul de la noi, care a acompaniat elaborarea unei legi similar, pentru ca apoi să zacă efectiv în Parlament. De ce ? Pentru că majoritatea politică n-a avut curajul să îşi asume eventuale costuri electorale şi vrea musai consens… Această ineficienţă reprezintă  un argument în plus privind necesitatea reformării şi primenirii clasei politice, pentru ca românii şi România să aibă o şansă cât de mică să intre în rândul lumii bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *