Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 6000 de lei la mai multe restaurante şi hoteluri din Târgovişte.
O măsură mai dură a fost dispusă în cazul a opt unități din industria ospitalității, fiindu-le sistată temporar activitatea, până la remedierea deficienţelor. Două dintre acestea ar putea fi închise pentru cel mult şase luni. Comisarii ANPC au găsit în acele unități produse expirate şi multă mizerie. În total au fost verificate 13 unități de alimentație publică și cu funcțiuni de cazare.
„Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: paviment şi scări de acces depreciate, cu plăci de gresie fisurate/sparte; lipsa graficului de schimbare a uleiului; nerespectarea regimului temperaturilor de depozitare a preparatelor; folosirea unor materii prime fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără dată limită de consum; folosirea cântarelor fără buletin de verificare metrologică; folosirea unor agregate frigorifice şi a unor echipamente în blocul alimentar neigienizate, cu grăsime solidificată, vopsea exfoliată, rugină, chedere (garnituri) depreciate; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatele frigorifice; folosirea unor produse alimentare cu dată limita de consum depăşită”, se precizează în comunicatul de presă al celor de la Protecția Consumatorului.
Au fost găsite nereguli și la colectarea deșeurilor, fiind folosite recipiente neacoperite, utilizarea de tăvi şi veselă uzate, cu rugină şi arsuri, lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen din lista meniu, schimbarea stării termice a produselor alimentare, folosirea unor lenjerii de pat, perne, huse depreciate, uzate, închirierea unor camere de cazare cu tapetul sau vopseaua exfoliate pe pereţi şi neigienizate, cu mobilier depreciat.