joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / INFO NAȚIONAL / Nici cu ucraininienii nu ne e ruşine…

Nici cu ucraininienii nu ne e ruşine…

Cu numai o zi înainte de sărbătoarea Unirii Principatelor, preşedintele Ucrainei, actorul Volodimir Zelenski, a surprins oficialii de la Bucureşti dar şi pe toţi românii care au habar de istorie, afirmând că “Bucovina de Nord a fost luată de români”. Şi a scăpat porumbelul pe gură într-un discurs susținut de Ziua Unității Ucrainei, în care a lansat şi un apel la solidaritate, dar fără a condamna   războiul cu “fraţii” ruşi, implicit agresiunea şi coşmarul pe care îl trăiesc de ani de zile ucrainienii din estul ţării. Să fi uitat “actorul” de tancurile care abia ce au cotropit şi anexat Peninsula Crimeea sau are cu totul alt rol de jucat? Cu acelaşi prilej a mai spus că “majoritatea teritoriului Galiţiei a fost ocupat de trupele poloneze iar Cehoslovacia a luat Transcarpatia”. Trecând în alt registru, şeful statului vecin a  transmis  că susține egalitatea de șanse şi că respectă drepturile tuturor minorităților naționale și ale tuturor religiilor.

Nu că ne-ar interesa ce au de împărţit ucrainienii cu cehii sau cu polonezii dar minciuna nu trebuie cu niciun chip tolerată, aşa cum pare să facă blegitul MAE Român. Chit că  că au cerut clarificări ambasadorului Ucrainei la București despre declarațiile președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, reprezentanții Ministerului de Externe continuă practica acelor comunicări domoale, fără vlaga pe care ar trebui să o arate, cu România membru important, cu drepturi depline, în structurile euro-atlantice. S-au mulţumit şefii diplomaţiei cu penibila explicaţie dată de ambassador, care a vorbit despre o greşeală de traducere.

Acuma nu punem mare preţ pe ce spune actorul ajuns şef de stat şi luat drept model  politic de Mircea Diaconu. Nu trebuie uitat însă că,  la 16 ianuarie 2020, a intrat în vigoare în Ucraina  Legea   educației secundare, cu implicaţii grave asupra dreptului la educație în limba maternă a membrilor minorității române. De ce nu invocă MAE principiul reciprocităţii, în condiţiile în care drepturile minorităţilor sunt respectate în România iar ucrainienii au până şi reprezerntare parlamentară? Pentru că şi MAE, la fel ca toate celelalte ministere şi agenţii guvernamentale, este împânzit de nepoţi şi amante, care numai de politică externă nu au habar. Cum nu au habar nici de istorie, de Cernăuţi ori despre marile personalităţi ale poporului român îngropate acolo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *