Acasă NAȚIONAL Nicolae Ciucă:”Facem totul ca cetățenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viață normală și un trai decent ”

Nicolae Ciucă:”Facem totul ca cetățenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viață normală și un trai decent ”

de adrian

Discursul președintelui Volodimir  Zelenski în Parlament ul României a fost urmat , la scurt timp, de un mesaj de susținere al primului ministru al României. Premierul Ciucă a subliniat faptul că România va continua să acorde sprijin cetățenilor ucraineni care ajung pe teritoriul țării noastre.

„Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru ca și cetățenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viață normală și un trai decent. Cetățenii ucraineni ajunși în România beneficiază de servicii de sănătate în aceleași condiții ca și cetățenii români și își pot găsi un loc de muncă. Am modificat legislația în acest sens, iar peste 1.100 deja lucrează la firme româneşti. Cei peste 30.000 de copii veniți din Ucraina pot merge la școală, în cele 50 de școli și 7 licee cu predare în limba ucraineană, precum și folosind celelalte facilități puse la dispoziție de către Ministerul Educației din România. Simbol al rezistenței în fața unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți astăzi, domnule președinte Zelenski, liderul unei națiuni care luptă pentru identitate și libertate în acest război ilegal și neprovocat. Am văzut cu toții copii, femei, bătrâni care au devenit ținte directe ale agresiunii militare ruse. Mulți, mult prea mulți și-au pierdut viața. Alții au fost obligați să ia calea refugiului ca urmare a bombardamentelor brutale și a atrocităților trupelor rusești fără discernământ asupra civililor, școlilor, spitalelor, teatrelor”, a spus Nicolae Ciucă.

You may also like

Lasă un Comentariu