Acasă ACTUALITATE Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de erori

Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de erori

de adrian

Este de neânţeles modul în care au procedat angajaţii MAI care au condus sub pază, la Niculeşti, un bărbat de 34 de ani sosit din zona roșie, mai precis din Marea Britanie. În loc să fie   cazat într-o locație instituționalizată, sub supraveghere, bărbatul  a fost dus la domiciliu pentru perioada de carantină, doar pentru că, în declarația dată la intrarea în țară, a precizat că are acasă condiții de izolare. Nu s-a mai obosit nimeni să verifice declaraţia şi, în lipsa dialogului cu autorităţile locale, răul a fost făcut.
Situaţia a pus pe jar autorităţile locale, pe primarul Dorinel Soare, care cunoaşte foarte bine  realitatea, anume că cel venit din Marea Britanie locuieşte laolaltă cu încă opt persoane- cu mama, soţia , copiii şi alte rude. Imobilul este sărăcăcios şi nici vorbă să dispună de dotările prevăzute pentru asemenea cazuri limită.
În opinia primarului comunei Niculesti, Dorinel Soare, situația aceasta de risc major putea fi evitată cu condiţia unui minim dialog între diferitele autorităţi ale statului. CJSU ar fi trimis o adresă Primăriei Niculeşti abia după ce migrantul a fost lăsat acasă, o măsură tardivă care nu repară erorile de procedură. Doamne fereşte de vreo nenorocire , mai ales că sunt şi alţi peste o sută de dâmboviţeni care sunt , cel puţin la modul oficial, în carantină la domiciliu
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu