miercuri , 8 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Mulți dâmbovițeni continuă să ignore pericolul: Peste 20 de pacienți cu COVID-19 au cerut să plece din spital iarÎn cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIAComunicat privind programul de furnizare a apei în localități în care consumul a fost restricționatLucrări de modernizare a infrastructurii de utilități și stradale din Cartierul PrepeleacDESCHIDERE PROCEDURĂ INSOLVENȚĂ – DEBITOR BAINEL TRANS SRLInfectarea cu COVID-19 a fost fatală pentru dr. Daniela Toma, medic de familie la Crângurile“Plagiatul”- o temă nouă în disputa politicăCoronavirus 7 iulie: 397 cazuri noi și 31 de decese în ultimele 24 de ore. 1799 decese de la începutul pandemieiȘcoala Tudor Vladimirescu ar putea beneficia de o sumă record pentru extindere și modernizareDâmbovița sub avertizare Cod Portocaliu de furtunăTuriști bucureșteni salvați de jandarmii montaniTrei viceprimari excluși din PSDOana Vlăducă, deputat Pro România:”Fără o impozitare progresivă, țara nu va avea resurse financiare pentru relaApă de calitate și fără restricții la PucioasaCCIA Dâmbovița, invitație la colaborareParcare modernizată în Cartierul Matei BasarabDâmbovița: Trei decese și 15 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de oreProba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulieDâmbovița:171 de locuri de muncă disponibilePrimarul de la Pucioasa vrea să dea în judecată Ministerul Sănătății
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Nu le-ar fi ruşine

Nu le-ar fi ruşine

La  Focșani, unde urmaşii Vrâncioaiei au ajuns să trăiască sub talpa oprişanilor, s-a întâmplat ceea ce puţini oameni normali la cap şi-au închipuit: românii locurilor , despărţiţi nu de Milcov, ci împărţiţi, aşa cum o cer interesele baronilor, în pesedişti  şi liberali,  au sărbătorit  Ziua Unirii în două locaţii şi la ore diferite. Asta deoarece Prefectura, Consiliul Județean și Primăria nu s-au înțeles asupra modului de organizare a ceremoniilor. Şi trebuie spus aici că, în ultimele săptămâni, baronul galben, adică prefectul liberal, s-a războit cu baronii roşii, adică preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi primarul Focşaniului, gratulându-se reciproc cu  tot felul de acuze, prin declarații publice despre modul de organizare a ceremoniilor. Şi pentru că  nu s-au mulţumit doar cu înjurăturile şi nici nu au găsit o cale de   compromis, măcar din respect faţă de înaintaşi şi istoria ţării, primarul orașului Focșani a decis să organizeze propria ceremonie, în Piațeta Teatrului, de la ora 17.30, sub egida „Hora ne unește”. Doar este autonomie locală şi poate face tot  ce are chef. Cât despre sloganul manifestării, a fost ales parcă în bătaie de joc la adresa cetăţenilor astfel dezbinaţi.

Aşa se face că gaşca primarului Cristian Misăilă, la un loc cu Oprişan, a-nvâtrit hora “Frăţiei roşii” cu patru ore mai târziu de când prefectura şi deconcentratele au dănţuit în Piaţa Unirii. S-au acuzat unii pe alţii că„încearcă într-un mod jalnic și josnic să obțină capital electoral”, culmea, într-unul dintre cele mai sărace judeţe, în care domeniile stăpânilor contrastează puternic cu lipsurile în care trăiesc cei mulţi, aşa cum se întâmplă în Teleorman, Olt, Giurgiu, Dolj şi alte judeţe jefuite sistematic. Şi ca să fie masa bogată, s-au reclamat şi la Bucureşti unii pe alţii, de a ajuns să îi injure o ţară-ntreagă !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *