joi , 9 aprilie 2020
STIRI PE SCURT
Gospodărie incendiată cu intenţie la TătăraniIncendiile de vegetație fac prăpăd! Apel disperat al pompierilor care au obligaţii sporite!Nici călare, nici pe jos:CJSU a hotărât “să recomande” purtarea măştilor pe care dâmboviţenii nu le găsesc Niculeşti: Lipsa de comunicare cu autorităţile locale, numai o verigă a unui lanţ de eroriCompania de Apă prelungeşte suspendarea activităţii directe cu publicul până pe 16 maiMăsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în TârgovișteVa fi viaţă şi după coronavirus: proiect de 4,75 de milioane de euro pentru regenerare urbană la MoreniAcţiune umanitară a poliţiştilor dâmboviţeniLecţiile online “predate” haotic, frecţie la un picior de lemn.Coronavirus 8 Aprilie: 209 români decedaţi în ţară şi alţi 37 în străinătateAPIA: Cererile unice se depun fară penalitatăţi până la 15 iunieConsilierii judeţeni liberali s-au poziţionat alături de preşedintele Alexandru OpreaStart al celei mai mari actiuni de igienizare a municipiului Targoviste! Cartier cu cartier, strada cu strada, orasul noRecomandările Avocatului Poporului privind contravențiile și sancțiunile în timpul stării de urgențăFond de rezervă pentru sprijinirea comunelor în lupta cu covid-19Hotel “Ceres” nu va mai fi centru de carantină. Va găzdui personalul medical care va trata pacienţii cu coronavirDâmboviţenii continuă să fie amendaţi masiv pentru încălcarea restricţiilor de circulaţieSenatorul Adrian Ţuţuianu, despre demisia celor doi mediciAurelian Cotinescu, PNL Târgovişte:”Banii pe care îi avem să-i cheltuim cu grijă, în economia locală”Doi medici de la Pneumologie şi-au dat demisia
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Nu le-ar fi ruşine

Nu le-ar fi ruşine

La  Focșani, unde urmaşii Vrâncioaiei au ajuns să trăiască sub talpa oprişanilor, s-a întâmplat ceea ce puţini oameni normali la cap şi-au închipuit: românii locurilor , despărţiţi nu de Milcov, ci împărţiţi, aşa cum o cer interesele baronilor, în pesedişti  şi liberali,  au sărbătorit  Ziua Unirii în două locaţii şi la ore diferite. Asta deoarece Prefectura, Consiliul Județean și Primăria nu s-au înțeles asupra modului de organizare a ceremoniilor. Şi trebuie spus aici că, în ultimele săptămâni, baronul galben, adică prefectul liberal, s-a războit cu baronii roşii, adică preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi primarul Focşaniului, gratulându-se reciproc cu  tot felul de acuze, prin declarații publice despre modul de organizare a ceremoniilor. Şi pentru că  nu s-au mulţumit doar cu înjurăturile şi nici nu au găsit o cale de   compromis, măcar din respect faţă de înaintaşi şi istoria ţării, primarul orașului Focșani a decis să organizeze propria ceremonie, în Piațeta Teatrului, de la ora 17.30, sub egida „Hora ne unește”. Doar este autonomie locală şi poate face tot  ce are chef. Cât despre sloganul manifestării, a fost ales parcă în bătaie de joc la adresa cetăţenilor astfel dezbinaţi.

Aşa se face că gaşca primarului Cristian Misăilă, la un loc cu Oprişan, a-nvâtrit hora “Frăţiei roşii” cu patru ore mai târziu de când prefectura şi deconcentratele au dănţuit în Piaţa Unirii. S-au acuzat unii pe alţii că„încearcă într-un mod jalnic și josnic să obțină capital electoral”, culmea, într-unul dintre cele mai sărace judeţe, în care domeniile stăpânilor contrastează puternic cu lipsurile în care trăiesc cei mulţi, aşa cum se întâmplă în Teleorman, Olt, Giurgiu, Dolj şi alte judeţe jefuite sistematic. Şi ca să fie masa bogată, s-au reclamat şi la Bucureşti unii pe alţii, de a ajuns să îi injure o ţară-ntreagă !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *