miercuri , 26 februarie 2020
Home / EDUCAȚIE / Numai 1900 de locuri la liceele teoretice din Dâmboviţa în viitorul an şcolar

Numai 1900 de locuri la liceele teoretice din Dâmboviţa în viitorul an şcolar

Prof. Sorin Ion, inspector şcolar general, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost definitivat planul de şcolarizare la nivelul Judeţului Dâmboviţa, pentru anul şcolar 2020-2021. Potrivit prognozei, ar urma să promoveze clasa a VIII un număr de 4576 de elevi , fiind pregătite tot atâtea locuri , în licee teoretice, tehnologice, în învăţământul dual şi la şcoli profesionale. A mai spus inspectorul şcolar general că, din experienţa anilor trecuţi, este destul de probabil ca aproximativ 400 de absolvenţi să renunţe la continuarea studiilor.

Oricum, autorităţile îşi fac datoria şi pregătesc un număr suficient de locuri. Pentru anul şcolar viitor au fost aprobate opt clase pentru învăţământul dual, din care două la Târgovişte, la Liceul Ciorănescu, tot două clase la Liceul Tărtăşeşti, cu specific alimentaţie publică, o clasă la Găeşti, pentru calificarea în meseria de frigotehnist, câte o clasă la Titu şi Fieni.

În ceea ce priveşte liceele teoretice, cele mai solicitate de absolvenţii ciclului gimnazial, vor fi numai 1300 de locuri, adică mai puţin de 50% din total, ceea ce înseamnă o concurenţă destul de ridicată, un motiv în plus pentru elevi să pună mâna pe carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *