Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Numărul dâmboviţenilor izolaţi la domiciliu a crescut la 95

Numărul dâmboviţenilor izolaţi la domiciliu a crescut la 95

de adrian

Direcţia de Sănătate Publică  informează opinia publică cu privire la faptul că în Judeţul Dâmboviţa nu sunt  persoane aflate în carantină şi nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu noul coronavirus (SARS –CoV-2).Cele  95 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specific afectării cu coronavirus.
DSP face apel la persoanele care au călătorit în zonele cu risc ,să ia toate măsurile de prevenţie şi să respecte normele de igienă.
Carantina se instituie tuturor persoanelor care nu prezintă simptome, dar care se întrorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus.Aceasta este organizată în spaţii special amenajate şi se întinde pe o durată de 14 zile.
Autoizolarea se instituie persoanelor care nu prezintă simptome, dar care:
-au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni sau localităţi din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă;
-au intrat în contact direct cu persoanele care prezintă simptome şi care au călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă;
-au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus;
-membrii de familie ai unei persoane care se încadrează în una din situaţiile de mai sus.
Autoizolarea se va face pe o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie sau de la data ultimului contact cu o persoană simptomatică. Ea se instituie tuturor membrilor de familie care locuiesc la acelaşi domiciliu şi au obligaţia de a nu părăsi domiciliul declarat.În tot acest interval de timp,  medicul de familie va efectua monitorizarea zilnică a acestor persoane. Acolo unde nu există această posibilitate, monitorizarea se va efectua de către DSP Dâmboviţa.
Pe tot acest interval de timp, se vor respecta cu stricteţe regulile de igienă personală, se vor intensifica măsurile de curăţare şi dezinfecţie a suprafeţelor cu care vin în contact, iar în cazul în care apare cel puţin unul din simptome: tuse, febră, dificultăţi în respiraţie, durere în gât, se va utilize masca de protecţie pentru nas şi gură şi se va contacta telephonic medicul de familie sau se va apela numărul unic de urgenţă 112, menţionându-se că persoana simptomatică se află în situaţia de autoizolare.
Persoanele care doresc informaţii legate de infecţia cu noul coronavirus (SARS CoV-2),le pot obţine apelând numărul  TELVERDE 0800 800 358.
Se atrage atenţia că nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, atrage răspunderea contravenţională şi pe cea penală, după caz.
 

You may also like

Lasă un Comentariu