Acasă SĂNĂTATE Numărul dâmboviţenilor izolaţi la domiciliu a urcat la 131

Numărul dâmboviţenilor izolaţi la domiciliu a urcat la 131

de adrian

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că în județul Dâmbovița, până la acest moment nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire, dar  se află în izolare la domiciliu 131 de persoane asimptomatice.
De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița verifică permanent respectarea măsurilor recomandate persoanelor izolate la domiciliu, precum și monitorizarea zilnică, împreună cu medicii de famielie, a stării de  sănătate a acestor persoane, prin verificarea semnelor și simptomelor de boală conform definiției de caz.
La nivel naţional, situaţia este următoarea: Sunt şase cazuri de infectare confirmate, 34 persoane în carantină şi circa 10000 de persoane izolate la domiciliu.
Cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România până la acest moment:

  • 1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Este vorba de un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian bolnav și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.
  • 2 – 3 Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre o femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia.
  • 4. Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat pe 3 martie la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie.
  • 5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.
  • 6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

You may also like

Lasă un Comentariu